Почетак Култура Управа „Атељеа 212“ најавила редовно гостовање у Бору

Управа „Атељеа 212“ најавила редовно гостовање у Бору

4 друго читање
0
0
39,977

Уметничком пругом Београд-Бор

 

Желео бих и волео, као што смо некада сви знали за пругу Београд – Бар, да се догоди и културна или уметничка пруга Београд – Бор и да сва наша уметничка дешавања или све уметничке радионице, од ликовних, преко примењених до позоришних у којима и сам учествујем, направе сталну комуникацију са овим градом, рекао глумац Бранимир Брстина. – Договорили смо се са Благојем Спасковским да „Атеље 212“ има редован репертоар у Бору, а нама је част да гостујемо код вас, истакла Ивана Димић
Управа „Атељеа 212“ најавила редовно гостовање у БоруБОР
. – Свашта сам у животу видео, али ме је ово заиста импресионирало – рекао је, а потом то и записао у Књизи утисака, глумац Бранимир Брстина док је руку под руку са управницом београдског „Атељеа 212“ Иваном Димић разгледао „кафић“ у Јами. Њих двоје су, након разговора о успостављању редовне сарадње позоришта из Београда са Бором и кафе коју су попили на XI јамском хоризонту у друштву рудара, прошетали градом са генералним директором РТБ-а Благојем Спасковским, и не шкртарећи на комплиментима, упутили речи хвале о граду, домаћинима (РТБ-у) и свему ономе што су 17. маја овде видели.
Управа „Атељеа 212“ најавила редовно гостовање у БоруДраго ми је што сам у Бору из више разлога. Најпре, што сам видео да је град овакав какав је, а ви који овде живите најбоље знате колико се он разликује данас у односу на време од пре неколико година, када је кренула нека врста његовог препорода. Зато бих желео и волео, као што смо некада сви знали за пругу Београд – Бар, да се догоди и културна или уметничка пруга Београд – Бор и да сва наша уметничка дешавања или све уметничке радионице, од ликовних, преко примењених до позоришних у којима и сам учествујем, направе сталну комуникацију са овим градом који, као и наш домаћин Благоје Спасковски, показује жељу да се такав један напредак оствари. Видим то јасно и схватам из разговора са људима које сам овде упознао – рекао је Брстина.
Управа „Атељеа 212“ најавила редовно гостовање у БоруИ док је он, како је и сам записао доле под земљом, у јамском „кафићу“, „пресрећан што је био са људима који једни другима говоре „Срећно“, управницу „Атељеа 212“ импресионирао је и сам улазак у град због музеја на отвореном, зоо-врт. Ипак, најснажнији утисак понела је, како је рекла, из Јаме. – Управо су посете таквим местима ситуације због којих сам срећна што сам управница јер, у супротном, можда никада не бих имала прилику да сиђем у рударско окно. Управа „Атељеа 212“ најавила редовно гостовање у БоруЧаст ми је што сам била у Јами, па одатле излазим са осећањем дивљења и страхопоштовања према најтежем и најхрабријем послу којим се човек може бавити. Са Благојем Спасковским договорили смо да „Атеље 212“ има редован репертоар у Бору, а нама је велика част да гостујемо код вас – казала је управница Ивана Димић.
Истичући да би свакоме, а не само њему, било задовољство да буде домаћин оваквим личностима, генерални директор РТБ-а рекао је да му је посебно драго што гости из света глуме и позоришта, који долазе у градове углавном ноћу, јер тада имају наступе и представе, могу да виде лепоте Бора дању.

Још повезаних текстова
В Горица Тончев Василић
Више текстова Култура

Оставите одговор

Погледајте и

Редовно одржавање опреме кључ за боље еколошке ефекте и већу ефикасност борске топионице

Десетодневна контрола рада металуршких агрегата У оквиру застоја још једном су прегледана …