Почетак Актуелно Ускршња и првомајска порука генералног директора Serbia Zijin Bor Copper

Ускршња и првомајска порука генералног директора Serbia Zijin Bor Copper

3 друго читање
0
0
2,395

复活节和5月1日塞尔维亚资金波尔铜业公司总经理的信息

Поштоване колеге,
Драго ми је што, поводом Ускрса и Међународног празника рада, могу да вас обавестим да је Компанија заједничким напорима свих наших сарадника остварила велики напредак откад ју је преузео Zijin Mining.
Током протеклих неколико месеци Компанија је била довољно храбра да, уз пад садржаја, озбиљан недостатак радних платформи и опреме, без нових капиталних трошкова реши најтеже ситуације. Захваљујући техничкој стручности руководства Zijna и примењеним новинама, Компанија је предузела низ ефикасних мера у организацији производње на научној основи, јачању организације и управљања, оптимизацији програма експлоатације и прераде, проширењу обима ископавања и прераде, повећању степена искоришћења минерала, одржавању опреме и знатном побољшању главних производних и техничких индикатора, као и квалитета производа. Истовремено, ефикаснија је и интегрисаност менаџмента, побољшана је безбедност и примена заштите животне средине и запослени су сада задовољнији бољим руковођењем и повећањем плата.
Ускршња и првомајска порука генералног директора Serbia Zijin Bor CopperУз труд и залагање свих запослених, Компанија напредује из дана у дан и наши главни производни и технички показатељи су од марта до прве половине априла 2019. године знатно побољшани у односу на исти период прошле године. Укупна количина ископина повећана је 25 одсто, а степен искоришћења минерала за три одсто. Повећана је и количина концентрата бакра за 53%, као и производња катодног бакра и то за 59%.
У другом кварталу ове године Компанија ће додатно побољшати производне и услове пословања, настојаће да додатно повећа производњу, драстично реформише систем руковођења како би оно било нормативно и ефикасно, али и значајно унапреди ниво безбедности и заштите животне средине.
Говорећи о безбедности и заштити животне средине, већ смо постигли очигледан напредак, али далеко од тога да је то довољно. Желео бих поново да нагласим, као што сам то досад чинио више пута: две црвене линије не смеју да пређу ни правно лице, ни запослени. Уколико се деси инцидент, можда ће неко бити кажњен, можда пребачен на друго радно место или чак отпуштен, али то није ништа у поређењу са повредом радника која се ничим не може надокнадити. Јер, шта би могло да буде важније од нашег живота и здравља? Због тога обука и едукација у области БЗНР морају да буду сталне, а мере безбедности морају да буду појачане. Већа производња може и мора да се постигне само ако запослени имају свест и воде рачуна о безбедности, ако се опрема правилно одржава и користи, а сваки посао обавља пажљиво и одговорно.
Што се тиче животне средине, сви знамо да постоје огромно историјско наслеђе и дугови који треба да се отплате. Међутим, знамо и то да заслужујемо боље животне и радне услове. Отуда, иако је ситуација у овој области тешка и у исто време захтева одржавање производње, животну средину морамо да побољшавамо, уз одговарајући план и средства. То није само одговорност руководства, већ је одговорност и свих наших радника и грађана Бора и Мајданпека. Деловање у области заштите животне средине разликује се од управљања производњом и, да би се приметиле промене, потребно је више времена. Нарочито у ситуацији када је потребно решити много историјских проблема. Желео бих да се захвалим запосленима и суграђанима за разумевање и сарадњу у овом делу.
Да бисмо закључили тему безбедности и екологије, немамо другог избора него да од главног руководства до сваког радника, од генералне дирекције до огранака и даље до сваке оперативне јединице, пропагирамо истоветан принцип „Живот је на првом месту, а животна средина је приоритет“. Свако ко не брине о безбедности и заштити околине и игнорише „принципе нулте толеранције“ неће бити део нашег тима.
Наша нада су млади људи. Компанији је потребна „свежа крв“ како би била енергична и моћна. Запослене који су пред пензијом охрабрујемо да уступе место младој генерацији. Требају нам нови људи и приликом запошљавања морамо искључити непотизам. Једини критеријуми за добијање посла биће лојалност, одговорност и способност, а не блиска веза са неким на власти или одређеном моћи. Радно место и развојна прилика биће дата само онима који заиста стварају вредност за компанију и доприносе јој без задовољења властитих потреба.
Још је много проблема које треба решити и тешкоћа које треба превазићи, али желим и чврсто верујем да ће, уз заједничку вољу и напор свих нас, компанија сигурно имати светлу будућност.
На крају, драге колеге, примите моје искрене честитке за ускршње и првомајске празнике. Желим свима здравље, срећу и успех.
Генерални директор
Long Yi

Још повезаних текстова
В admin
Више текстова Актуелно

Оставите одговор

Погледајте и

Реакција на неодговорно понашање активиста НВО

СРБИЈА ЗИЂИН КОПЕР. – На планини Старица, на којој компанија Србија Зиђин Копер у ци…