Почетак Актуелно Уз подршку Владе Србије РТБ Бор ће завршити планиране инвестиције

Уз подршку Владе Србије РТБ Бор ће завршити планиране инвестиције

4 друго читање
1
0
889

Јединство за успех Бора и Србије

 

РТБ БОР. – Синдикат рудара Србије организовао је скуп својих чланова и запослених у Рударско-топионичарском басену Бор са циљем да укаже Влади Србије на значај заједничког ангажовања у изградњи топионице и фабрике сумпорне киселине, пре свега, због екологије и опстанка РТБ-а на тржишту, што је од виталног интереса за овај крај и целу Србију.
Уз подршку Владе Србије РТБ Бор ће завршити планиране инвестицијеСви који знају како се последњих година ради у Басену Бор, верују у будућност Бора и Србије и зато је важно да се наставе започете инвестиције. Нико не прича колико су Бор и Мајданпек дали и бившој Југославији и Србији и колико даје и сада. Говоре само о дуговима од пре двадесет и више година за које није одговоран садашњи менаџмент. Југославија се распала, а дугови су остали РТБ-у. То мора заједнички да реше Влада Србије и РТБ Бор. Србија мора да живи, али мора да се зна ко ради и ко кога финансира – рекао је председник Синдиката рудара Србије Љубиша Миљковић.
Уз подршку Владе Србије РТБ Бор ће завршити планиране инвестицијеКо то оцењује рад менаџмента? – пита се Миљковић и одговара: – Они који никада ништа нису створили. Не бојим се таквих са стране (ван Басена и Бора), него оних који су међу нама и раде против интереса и јединства колектива. Таквима у РТБ-у нема места јер ништа не раде кријући се иза радника.
На састанку је истакнуто да сви у Србији, посебно стручњаци, знају да од Бора до Мајданпека има руде бакра и да је Басен носилац развоја овога краја и Србије. Само злонамернима сметају редовне зараде, у просеку 70 хиљада динара месечно, добро пословање и нова радна места и у Бору и у Мајданпеку. Али, и поред тога РТБ не може сам да реши незапосленост у Србији.
Уз подршку Владе Србије РТБ Бор ће завршити планиране инвестицијеУ закључцима са овог састанка од генералног директора Басена Бор Благоја Спасковског тражи се изјашњење да ли може својим радом да гарантује завршетак виталних инвестиција РТБ-а у 2014. години, као и гаранција менаџмента да се никоме у директној производњи не смањи плата како би се повећавала производња и РТБ и даље био профитабилна компанија.
Тражимо да генерални директор поштује рок за потписивање појединачног колективног уговора (до краја године) како би мању плату имали само они који не раде, а они који испуњавају било који услов за пензију, нека искористе то право како би се запослили млади – закључио је, између осталог, Љубиша Миљковић.
Генерални директор Благоје Спасковски прихватио је све закључке са састанка Синдиката рудара Србије и запослених у Басену и апеловао на јединство и у РТБ-у и у Влади Србије којој је захвалио на разумевању и досадашњој сарадњи:
Сарадња између менаџмента Басена Бор и Владе Србије је добра јер је заједнички циљ да покажемо да у колективу не треба водити политику празним причама него конкретним радом и резултатима. Са министром привреде Сашом Радуловићем постигли смо договор да РТБ Бор нећемо продати и он је то после састанка потврдио. И први потпредседник Владе Александар Вучић је истакао да верује у РТБ Бор. Обећавам да ћемо на време завршити изградњу топионице и фабрике сумпорне киселине и све друге инвестиционе радове – истакао је генерални директор Басена Бор Благоје Спасковски.

Још повезаних текстова
В Милољуб Милошевић
Више текстова Актуелно

Један коментар

  1. SM

    5. децембра 2013. у 08:02

    U istoriji ove zemlje poznato je, da je u presudnim trenucima, uvek bila potrebna podrška širokih narodnih masa. A masa je uvek bila na visini zadatka. Ko zna gde bismo mi bili sada da toga nije bilo. Bilo bi lepo da i sindikat topioničara podrži izgradnju nove topionice, a ne samo sindikat rudara, siguran sam da bi poruka bila još jača.

Оставите одговор

Погледајте и

Решен проблем инвалида рада РТБ-а Бор

Привремена решења постала коначна    РТБ. – Инвалиди рада Рударско-топиони…