Почетак Корпоративна одговорност Ватрогасци борског МУП-а и спасилачке екипе РТБ-а у борби са ватреном стихијом

Ватрогасци борског МУП-а и спасилачке екипе РТБ-а у борби са ватреном стихијом

5 друго читање
0
0
831

Локализовано десетак пожара у једном дану

 

У гашењу ватре коју су додатно распиривале висока температура и јак ветар учествовало је двадесетак ватрогасаца и чета јамаца, са механизацијом РТБ-а Бор
БОР
. – Само надљудским напорима борских ватрогасаца и спасилачке екипе Рударско-топионичарског басена Бор, њиховим изузетним ангажовањем и правовременом реакцијом, у Бору је јуче поподне успешно локализовано десетак пожара.
У гашењу ватре коју су додатно распиривале висока температура и јак ветар учествовало је двадесетак ватрогасаца и чета јамаца, са механизацијом РТБ-а Бор. Пожар је синхронизовано гашен код насеља Нови градски центар, у Брестовачкој Бањи и изнад викенд-насеља на Борском језеру, где је механизацијом РТБ-а израђен противпожарни пут и тако спречено напредовање ватре према викендицама. У брзу интервенцију ватрогасаца и јамске чете на лицу места уверио се и генерални директор РТБ-а Бор Благоје Спасковски који је са „терена“ у помоћ организовао рудничку механизацију.

Највећи пожар избио је у близини Новог градског центра, захвативши 15 хектара ниског растиња. У насељу „Малазија“ изгорела је кућа са окућницом од 60 квадрата, у улици Саве Ковачевића пламен је прогутао гаражу, а у Брестовцу трактор. Касно поподне ватра је запретила и Слатињанима, где је такође изгорело неколико хектара ниског растиња.
Повређених ни у једном пожару није било, а само брзом реакцијом ватрогасне службе и спасилачке екипе РТБ-а ватрена стихија нигде није добила озбиљне размере.

Још повезаних текстова
В Горица Тончев Василић
Више текстова Корпоративна одговорност

Оставите одговор

Погледајте и

Реиндустријализација металуршких капацитета донела Боранима чист ваздух и боље услове рада

Србија Зиђин Копер решила једновековни проблем загађења ваздуха у Бору Ћу Гуоџу: Пројекат …