Почетак Актуелно Велика акција пошумљавања у руднику „Ново Церово“

Велика акција пошумљавања у руднику „Ново Церово“

0 друго читање
0
0
415

„Руку под руку за зелени Бор“


Око 200 борских средњошколаца, њихови професори, чланови Градског већа, као и представници компаније удружили снаге у пошумљавању коповског одлагалишта у најмлађем компанијском руднику – Радујемо се што је локална заједница препознала наша залагања, па се и овог пута одазвала једној од бројних еколошких акција, Ђен Хејуан

СЗК
– Под слоганом „Руку под руку за зеленији Бор“, Србија Зиђин Копер организовала је (15. марта) пошумљавање већ рекултивисаног старог планира у руднику „Ново Церово“. Повод за окупљање око 200 ученика борских средњих школа, њихових професора, чланова Градског већа, као и представника компаније био је обележавање кинеског Дана пошумљавања. Најмлађи су се први прихватили алата и дали свој велики допринос да 2.000 садница белог багрема и црног бора оплемени простор најмлађег компанијског рудника.

Овим пошумљавањем још једном смо потврдили свој пут ка зеленом и одрживом развоју компаније и друштва у складу са идеологијом Зиђин Мајнинг Групе. Наставићемо са инвестицијама у циљу очувања и унапређења квалитета животне средине у Бору и Мајданпеку и радујемо се што је локална заједница препознала наша залагања, па се и овог пута одазвала једној од бројних еколошких акција – рекао је заменик генералног директора Ђен Хејуан.

Руководилац сектора за заштиту животне средине и екологију Мирјана Марић подсетила је да Зиђин негује традицију укључивања младих људи у озелењавање подручја у кинеским рудницима, али да је, на жалост, ова пракса у нашој земљи неправедно занемарена.

Циљ нам је да подстакнемо и едукујемо омладину о значају обнављања вегетације и формирамо бројне „шуме пријатељства“ . Искрено се надам да ће неко од ових средњошколаца своје запослење наћи у компанији и да ће у зеленом руднику „Ново Церово“ затећи своје саднице – рекла је она.

Члан градског већа задужен за екологију Срећко Здравковић поручио је да му је част да у име града подржи ову лепу акцију, која је окупила велики број младих волонтера.

Још једном смо потврдили успешну сарадњу града и компаније, а ово није ни прва ни последња еколошка акција, коју реализујемо заједничким снагама – казао је Здравковић.

Садња једногодишњих садница бора и багрема протекла је у добром расположењу и дружењу, а ученица гимназије “Бора Станковић” Зорица Скробоња казала је да ће она и њени школски другови увек учествовати у сличним подухватима, како би научили нешто ново и ширили еколошку свест међу вршњацима.

Од 2019. године у оквиру бројних еколошких пројеката, а у циљу рекултивације деградираних површина, Србија Зиђин Копер посадила је више од 380.000 садница.

Још повезаних текстова
В Д.Лилић Петровић
Више текстова Актуелно

Оставите одговор

Погледајте и

Између два рударска празника у пензију отишло 195 радника Србија Зиђин Копер

Нема више тензија, стигла им је пензија На традиционалној свечаности у клубу „Zijin“ у Бре…