Почетак Актуелно Мајданпек Велика трагедија у Мајданпеку: Радник пронађен мртав у руднику

Велика трагедија у Мајданпеку: Радник пронађен мртав у руднику

2 друго читање
0
0
2,975

Преминуо на радном месту

Тридесетогодишњег радника колеге су пронашле на радном месту без видљивих повреда на телу, а да ли је у питању природна смрт утврдиће обдуцент из Ниша и надлежни државни органи, каже Саша Перишић
РТБ.
– Тридесетогодишњег Александра Стојановића , задуженог за одржавање транспортних трака на дробљењу у мајданпечком руднику бакра, ноћас су колеге из треће смене пронашле мртвог на радном месту. Несрећни млади човек је, према казивању очевидаца, око 23 сатa и 15 минута пошао у редован обилазак погона и, пошто се није вратио, колеге су кренуле за њим. Пронашли су га како лежи поред траке, без било каквих видљивих повреда на телу.
Да ли је у питању природна смрт, показаће у току дана извештај обдуцента из Ниша. Надлежни у Руднику бакра Мајданпек одмах су о овој трагедији обавестили све надлежне инстанце, рударску инспекцију и полицију, тако да се резултати истраге очекују врло брзо. Не можемо дати никакву изјаву док надлежни органи не констатују прави узрок смрти. Несрећни млади човек је, без трагова повреда, пронађен како лежи поред уређаја који је опслуживао – каже Саша Перишић, помоћник генералног директора РТБ-а Бор за безбедност и здравље на раду.
Прерано настрадали Александар Стојановић, како кажу његове колеге, био је необично вредaн и савестан радник, добар супруг и отац две девојчице.

Још повезаних текстова
В Горица Тончев Василић
Више текстова Мајданпек

Оставите одговор

Погледајте и

Редовно одржавање опреме кључ за боље еколошке ефекте и већу ефикасност борске топионице

Десетодневна контрола рада металуршких агрегата У оквиру застоја још једном су прегледана …