Почетак Актуелно Велико интересовање за посао у мајданпечком огранку Србија Зиђин Копер

Велико интересовање за посао у мајданпечком огранку Србија Зиђин Копер

1 друго читање
0
0
301

За 50 радних места у Мајданпеку конкурисало преко 300 људи

Од доласка стратешког партнера у Мајданпеку запослено 676 нових радника, од тога 107 ове године. – Потребни су нам инжењери машинства и електротехнике, геолози, геометри, машинбравари, електричари и производни радници, каже Наташа Митић из ХР службе

МАЈДАНПЕК. – Србија Зиђин Копер наставља добру праксу да кроз запошљавање, обуку и подршку образовању одржава дугорочне и узајамно корисне односе са локалним заједницама где послује. Служба људских ресурса компанијског огранка у Мајданпеку организовала је данас “Дан отворених врата” и позвала заинтересоване суграђане да дођу у Центар за културу, понесу радну биографију и информишу се о отвореним позицијама и условима за запошљавање које компанија нуди.

Огранку РБМ потребно је 50 радника, првенствено машинске, електро и рударске струке. Требају нам инжењери машинства и електротехнике, геолози, геометри, машинбравари, електричари и производни радници. Интересовање за посао у РБМ-у је велико, тако да смо у првих сат времена сакупили чак 176 пријава – рекла је асистент руководиоца Службе људских ресурса у мајданпечком огранку Србија Зиђин Копер Наташа Митић.

Она је додала да у Руднику бакра Мајданпек ради 1.440 људи. – Од доласка стратешког партнера запослено је 676 нових радника, од тога 107 само ове године – подвукла је Митићева.

У Србија Зиђин Копер ради преко 6.200 људи. Од децембра 2018. до данас посао у компанији добило је 2.800 нових, углавном младих радника, па је старосна структура запослених са 45 снижена на 41 годину. Просечна нето зарада премашује 125.000 динара и већа је 49 процената од просека у Србији.

Мајданпечанка Верица Шаларевић једна је од преко 300 људи који су “ Дан отворених врата” видели као прилику да конкуришу за радно место у Србија Зиђин Копер. – По струци сам рударски техничар за припрему минералних сировина, а радила сам у ИПМ-у. “Златара” је 2015. затворена и од тада сам без посла. Надам се да ће ми се после осам година посрећити и да ћу у Зиђину добити посао у струци.

Иако економиста по струци, Немања Науновић се такође нада радном месту у Руднику бакра Мајднапек. – Имам висока очекивања, јер је реч о компанији која даје шансу младима да напредују и усавршавају се. Због тога сам и конкурисао за посао баш у Србија Зиђин Копер – рекао нам је Немања.

Компанија има одличну сарадњу и са образовним установама у Србији, подржава школовање младих талентованих људи, пре свега техничких струка, од којих су неки у компанији обављали и стручну праксу. Прошле године покренула је и програм повезивања са студентима завршних година факултета и виших школа у Србији под називом „Цампус Рецруитмент“, који подразумева резервацију радног места након дипломирања. Овај програм ће до краја новембра бити представљен високошколцима у Београду, Нишу, Крагујевцу и Трстенику.

Још повезаних текстова
В Горица Тончев Василић
Више текстова Актуелно

Оставите одговор

Погледајте и

У “Новом Церову” обустављена производња због блокаде пута који води ка руднику

Све машине стоје, већина радника биће упућена на годишњи одмор Блокада пута коју спроводи …