Почетак Актуелно Мајданпек Велико спремање у погону Дробљење РБМ-а

Велико спремање у погону Дробљење РБМ-а

0 друго читање
0
0
1,000

Ремонт примарне дробилице

Почетак јуна резервисан је за ремонт примарне дробилице, па је предвиђен седмодневни застој у производњи. – Мај протекао у знаку ремонта и сервисирања постројења за секундарно и терцијално дробљење
Велико спремање у погону Дробљење РБМ-аРБМ
. – Почетак јуна у Руднику бакра Мајданпек обележиће велики ремонт примарне дробилице због чега ће флотацијска производња седам дана бити заустављена. То време ће бити искоришћено за радове дуж читаве линије производње бакра, од примарног дробљења до филтраже, са циљем да се предупреде евентуални непланирани застоји, али и обаве послови и повезивање опреме и постројења која се само у таквим условима могу одрадити. На тим пословима биће ангажовани сви запослени да би, касније, производња почела пуним капацитетом.
Велико спремање у погону Дробљење РБМ-аДо детаља је разрађен план по којем ће примарна дробилица, седмодневним радом три групе у три смене, бити оспособљена за рад пуним капацитетом. Планирани застој биће искоришћен и за друге потребне радове, а подразумева ангажовање свих запослених и радове на ремонту и четврте терцијалне дробилице, уградњу нове ХП6 и акорда на млинским секцијама, рашчишћавање терена око старог дела флотације, припрему за измештање пловеће пумпне станице, као и све планиране радове у погону филтраже.
Планирали смо да урадимо све оно што може да допринесе повећању капацитета, али и сигурности производње. Велико спремање у погону Дробљење РБМ-аИмаћемо ремонтоване примарну, четири терцијалне дробилице, две ремонтоване домаћим, две оригиналним деловима произвођача опреме. Већ је допремљена прва, а ускоро стиже и друга ХП6 дробилица – каже Јелена Ђурић, управница Флотације РБМ-а. Она наводи да ће битиа замењено још једно сито већих димензија, што ће омогућити да се мања пребаце у терцијално постројење. Наредних дана радиће и класичне сервисе опреме, мењати ролне, бубњеве и све што је потребно да се добија издробљени производ захтеваног гранулометријског састава.
По завршетку ових радова наставићемо планирано оспособљавање пете и седме секције у флотацији. Покушаћемо да све послове завршимо у исто време када и нове велике флотацијске “Метсо минералс” ћелије буду спремне за рад – истиче управница мајданпечке Флотације.

Још повезаних текстова
В Силвија Вукашиновић
Више текстова Мајданпек

Оставите одговор

Погледајте и

Представљамо добитнике награде „Инжењер Шистек“

Иван Најденов: Човек кога награда неће променити Помоћник руководиоца Огранка ТИР за произ…