Почетак Култура Виртуоз на виолини Немања Радуловић снимио спот у Бору

Виртуоз на виолини Немања Радуловић снимио спот у Бору

0 друго читање
0
0
2,107

„На лепоту се лако навикне“

Н. Радуловић: Мени бар инспирација апсолутно долази из природе и свакодневног живота. Први пут сам у овом крају и стварно сам одушевљен. – Т. Петернек Алексић: Када имате привилегију да чујете таквог врхунског музичара, па све спојите са овом сликом, то је заиста потпуно савршенство
РТБ
. – Обишао је свет са виолином, свирао у најпознатијим концертним дворанама широм Европе, Америке, Африке, Аустралије… Онда се 29. августовског поподнева у смирај дана обрео на ободу борског флотацијског јаловишта, почео да превлачи гудалом преко жица и кренула је небеска музика. Тридесеттрогодишњи Немања Радуловић, некадашње чудо од детета из Ниша, данас светски познат и признат виолиниста, са екипом студиа Киатекс (режисер Горан Алексић), снимао је спот за свој следећи албум, десети по реду, који ће се звати „Бајка“. На њему ће бити дела Римског Корсакова („Шехерезада“), Хачатуријана и нашег младог композитора Александра Сердара.
Овај албум снимамо у издању дискографске куће „Дојче грамофон“ (излази у новембру) и једва чекам да представимо и трећи спот који радимо у Србији. Јако ми је драго да можемо да презентујемо и Србију и овдашње невероватне уметнике. Ова дивна природа и позитивна енергија која влада може да да само добре резултате – коментарисао је млади виртуоз на виолини спој класичне музике и природне лепоте Бора и околине. – Мени бар инспирација апсолутно долази из природе и свакодневног живота. Први пут сам у овом крају и стварно сам одушевљен. Причали смо са људима из екипе да се првом приликом вратим овде на одмор и да уживам још више. И гостопримство људи – то је прво што ми је оставило утисак – сви су насмејани, гостопримљиви, невероватно љубазни. Уживам у сваком моменту.
У тиму који помаже реализацији спота је и наша позната ТВ водитељка Тања Петернек Алексић. На питање како је као новинар и драматург доживела Бор као град и природне лепоте које је овде могла да види, у прекрасном амбијенту Борског језера, одговорила је: – Природне лепоте су неоспорне, али оно по чему памтим градове у које одлазим, без обзира на то да ли су у Србији или свету, су, пре свега, људи. Први контакт са Бором је у ствари био са Горицом Тончев Василић и Сашом Перишићем. Људе некако подразумевамо и увек их прво истичем. Они су ми слика Бора, а то значи гостољубивост, гостопримство, пријатност и рођачка атмосфера. Увек ћу се враћати у Бор због овога што сам сада доживела. Нормално да је Србија толико лепа, овде можда лепша него на другим местима, али Немања Радуловић увек бира најлепше делове Србије. Моја је срећа што сам, пре свега, његов пријатељ. Када имате привилегију да чујете таквог врхунског музичара, па све спојите са овом сликом, то је заиста потпуно савршенство. То савршенство се уклапа, и то осећање да су места на којима снимамо и на којима је снимано већ много филмова и спотова сваки пут их је могуће видети на други начин. Верујем да када изађе овај нови спот и када га Немања буде промовисао, да ћете се и ви у Бору прилично пријатно изненадити како све још може да изгледа амбијент на који сте навикли, а потпуно другачије него досад. На лепоту се лако навикне.

Још повезаних текстова
В Јасмина Станојевић
Више текстова Култура

Оставите одговор

Погледајте и

Жене ZiJina: Весна Трајковска из Фабрике сумпорне киселине

Ништа не промиче њеном будном оку У постројењу за прераду отпадних вода даме су махом за к…