Почетак Актуелно Влада Србије именовала председника Управног одбора РТБ-а

Влада Србије именовала председника Управног одбора РТБ-а

2 друго читање
2
0
680

 Доктор Борис Драговић на челу Басена

РТБ. – Влада Републике Србије је решењем о именовању представника друштвеног капитала изван предузећа у Управни одбор РТБ-а Бор овластила доктора ИЦТ безбедности из Београда Бориса Драговића да обавља функцију председника Управног одбора борске компаније.
Борис ДраговићРешење о именовању доктора Драговића, иначе шефа кабинета министра финансија Лазара Крстића, донето је 11. децембра. У Управном одбору Басена од тада је и проф. др Драгутин Драгојевић, из Београда, и то уместо досадашњег члана Миодрага Димитријевића.
Одговорна држава поставља одговорне људе на одговорна места у великим компанијама. РТБ Бор је у неколико наврата тражио од претходне власти да именује човека који ће председавати Управним одбором компаније, али је увек остајао без одговора. Коначно, са актуелном влашћу, добијамо праве људе на правима местима и то захваљујући оном делу владе задуженом за пуњење републичког буџета – кратко је прокоментарисао генерални директор Басена Благоје Спасковски.
Функцију председника Управног одбора РТБ-а Бор је до 2010. године обављао Иван Грбин, који је са те дужности разерешен због сукоба интереса.

Још повезаних текстова
В Горица Тончев Василић
Више текстова Актуелно

2 Коментари

 1. Boza Bogdanovic

  17. децембра 2013. у 14:19

  Citiram komentar, koji je objavio B92, povodom imneovanja dr Dragovica:
  „Najiskrenije se nadam da su nasli pravog coveka. Pre 10-ak godina jedan od brojnih pom. ministra za rudarstvo je na borskom Kopu rekao: „Lele, kolike gume ima ovaj kamion.“ Nije ni znao da se takav kamion zove damper, a verovatno ni gde se upotrebljava. Drugi pom. ministra za rudarstvo je trazio u Boru da obidje rudno nalaziste „Borsku reku“, a nije ni znao da se ono nalazi na kilometar dubine i da jos uvek samo Bog moze da ga obidje.
  RTB je u veoma vaznoj fazi svog postojanja. Svaka ishitrena odluka moze uzrokovati katastrofalne posledice. Ne samo po RTB, vec po ceo Borski okrug, pa i samu Srbiju. Dr Dragovic ne sme dozvoliti da bude produzena ruka onih, koji po svaku cenu zele da sruse Dinkica, a da ga po mogucnosti i zatvore. RTB i Spaskovski su u svemu tome tzv. „kolateralna steta“.
  Boza Bogdanovic, Bor
  (Boza Bogdanovic, 15. decembar 2013 21:00)
  Preporučujem (+30)
  Ne preporučujem (-39)“

 2. SM

  20. децембра 2013. у 08:58

  Da, da, sećam se toga. A kada je video topionicu pitao je šta će vam dva dimnjaka potpuno ista, što niste napravili jedan veći. Mislim da ovi sada neće da naprave istu grešku, neka gledaju ono u šta se razumeju. Koliko vidim oni su iz sfere ekonomske struke. A to je sada najvažnije za gledanje.

Оставите одговор

Погледајте и

Градској „Топлани“ без накнаде уступљени опрема и постројења у старој Енергани

Србија Зиђин Копер помаже грејну сезону у Бору Пошто је процес производње енергије у градс…