Почетак Актуелно За потребе РТБ-а израђен дигитализовани кран носивости 16 тона

За потребе РТБ-а израђен дигитализовани кран носивости 16 тона

1 друго читање
0
0
1,066

Дизалица за флотацију

 

В. КРИВЕЉ. – Ради лакшег убацивања нових флотационих машина (а касније и за њихов сервис), надлежни погона за припрему минералних сировина у Великом Кривељу поручили су од куршумлијске „Металац компаније“ кран носивости 16 тона и распона око 25 метара. Први делови ове дизалице, односно њена основна конструкција, стигли су у кривељску флотацију 26. марта.
Дизалица за флотацијуРеч је о највећој индустријској дизалици за подизање великих и тешких терета произведеној ове године у Србији. Кран је потпуно дигитализован, па је то, поред његових осталих перформанси, доказ да је наша фирма спремна да се ухвати у коштац са најсавременијим технологијама – рекао је технички директор куршумлијске фирме Добромир Јовановић.
Дизалица за флотацију„Металац“ запошљава 40 радника и једна је од малобројних фирми у Крушумлији које успешно послују. – Поносни смо како на производ који смо израдили у нашим халама, тако и на чињеницу што нам је једна од највећих компанија у Србији, Рударско-топионичарски басен Бор, указала поверење и, с друге стране, пружила добру шансу да се докажемо на домаћем тржишту – нагласио је Јовановић.

Још повезаних текстова
В Горица Тончев Василић
Више текстова Актуелно

Оставите одговор

Погледајте и

Редовно одржавање опреме кључ за боље еколошке ефекте и већу ефикасност борске топионице

Десетодневна контрола рада металуршких агрегата У оквиру застоја још једном су прегледана …