Почетак Актуелно Мајданпек За већу производњу у РБМ-у

За већу производњу у РБМ-у

3 друго читање
0
0
948
За већу производњу у РБМ-у

 Сагласност за нову механизацију

 

Рудник бакра Мајданпек коначно добио сагласност Агенције за приватизацију за куповину булдозера и грејдера. – Због недостатка механизације (један булдозер за три радилишта) у новембру изнад плана само производња злата и сребра. – Са постојећом механизацијом и децембарски план недостижан

РБМ. – Агенција за приватизацију коначно је дала сагласност Руднику бакра Мајданпек за куповину булдозера и грејдера. Потписан је уговор, чекају се банкарске гаранције и после авансне уплате очекује се да машине стигну у марту или априлу. До тада ће бити веома тешко радити, посебно у зимским условима:
Нисмо спремни за рад у зимским условима јер нема довољно булдозера и грејдера, а утоваривач треба да се поправи. Очекујемо да за који дан стигне једна комбинована машина уз коју ће ипак и рад бити лакши – каже директор РБМ-а Светомир Мустецић.
Управо због недостатка механизације у новембру производни план је премашен само на злату и сребру, док је производња бакра, руде и јаловине испод планиране јер на три радилишта ради само један булдозер.
Радило се на три радилишта сразмерно расположивој механизацији. Главни проблем био је на копу, док су флотацијски капацитети били упослени – каже Светомир Мустецић, директор РБМ-а, подсећајући и на плански застој од скоро три дана због радова на Транспортном систему.
Слично је и у децембру, јер се ради са два булдозера на три локалитета, а планирана производња је 350 хиљада тона руде и 2,2 милиона тона јаловине. Учинак ће директно зависити од рада булдозера и временских услова.
За већу производњу у РБМ-уНастављамо рад на три радилишта сразмерно расположивој механизацији. Успели смо да „подигнемо“ два стара булдозера, па уз један изнајмљени, који ћемо задржати још 10-15 дана, настављамо рад – истиче директор Мустецић наводећи да би у међувремену требало да се привремено измести магистрални пут од „Новог сервиса“, поред транспортног система, преко копа – да би могло да се ради на „Андезитском прсту“, за шта је потребан још један (четврти) булдозер.

Још повезаних текстова
В Силвија Вукашиновић
Више текстова Мајданпек

Оставите одговор

Погледајте и

Представљамо добитнике награде „Инжењер Шистек“

Иван Најденов: Човек кога награда неће променити Помоћник руководиоца Огранка ТИР за произ…