Почетак Корпоративна одговорност Запослени у Басену новчано помогли породицу Милојевић

Запослени у Басену новчано помогли породицу Милојевић

2 друго читање
0
0
1,032

У радника РТБ-а срце велико

 

У племенитој акцији симболично названој „Не дозволимо да дечак ослепи“ радници Рудника бакра Бор, Матичног предузећа, Топионице и рафинације прикупили су за операцију Новака Милојевића 240.400 динара
РТБ
. – Са вером да ће малом Новаку Милојевићу, дечаку који има тешку болест левог ока, запослени у Рударско-топионичарском басену Бор помоћи да што пре буде оперисан на Очној клиници у Новом Саду, менаџмент компаније је средином децембра организовао акцију прикупљања новчаних прилога за ту скупу операцију.
Радници борског дела Басена и овога пута оправдали су епитет који њих и компанију у којој раде дуго краси. Јер, РТБ Бор је познат по хуманости и солидарности, пре свега због доброчинства, емпатије и људскости запослених.
У племенитој акцији симболично названој „Не дозволимо да дечак ослепи“ радници Рудника бакра Бор, Матичног предузећа, Топионице и рафинације прикупили су за операцију Новака Милојевића 240.400 динара. Новац је данас уплаћен на жиро-рачун који је код Рајфајзен банке отворен у те сврхе на очево име.
Новак Милојевић је ученик другог разреда Основне школе „Вук Караџић“ у Бору. Одгаја га самохрани отац и материјална ситуација им је на ивици голе егзистенције. Дечак има аблацију рожњаче левог ока, док на десном оку не види 90%. Због тога му је хитно потребна операција на новосадској Очној клиници.

Још повезаних текстова
В Горица Тончев Василић
Више текстова Корпоративна одговорност

Оставите одговор

Погледајте и

Реиндустријализација металуршких капацитета донела Боранима чист ваздух и боље услове рада

Србија Зиђин Копер решила једновековни проблем загађења ваздуха у Бору Ћу Гуоџу: Пројекат …