Почетак Екологија Запослени у РБМ-у поново у акцији пошумљавања

Запослени у РБМ-у поново у акцији пошумљавања

1 друго читање
0
0
2,542

Нове брезе за лепши прилаз граду

Саднице бреза уз магистрални пут као нови покушај да се формира дрворед и учини лепшим простор нарушен градњом нове деонице пута, рударским и другим радовима
Запослени у РБМ-у поново у акцији пошумљавањаРБМ
. – Покушавајући да екологији и очувању животне средине дају лични допринос, запослени у Руднику бакра Мајданпек, група од 10-ак радника са Површинског копа у којој је, уз минере било и еколога, почетком априла поново је покушала да уз магистрални пут на самом улазу у град из правца Кучева, садњом 30 бреза улепша тај простор. Истовремено, да предео надомак града, нарушен градњом нове деонице пута, рударским и другим радовима покуша да озелени и учини питомијим.
Запослени у РБМ-у поново у акцији пошумљавањаКао друштвено одговорно предузеће, имамо обавезу да у мери у којој нам услови дозвољавају учинимо нешто и на плану заштите животне средине. Нова, овогодишња акција пошумљавања је само један од малих потеза које на том плану повлачимо, уверени да ће се наставити и другим који ће нашем окружењу много значити – каже Јагодинка Богдановић која је у РБМ-у задужена за област екологије. – Најмање што можемо да урадимо за лепши прилаз граду уз саме ободе површинског копа је садња дрвећа које ће, поред естетског момента, у перспективи значити пролазницима, јер ће омогућити и хладовину и заштиту од ветра.
Рудари, учесници ове акције, истичу да им када имају времена и могућности ништа није тешко да ураде у овој области и подсећају да је Мајданпек специфичан град у којем нема јасно повучених линија између града и рудника. Верују да ће овогодишња акција имати више резултата од неких претходних, јер су се боље припремили и корен садница покрили хумусом, а од надлежних у ЈКП “Водовод” Мајданпек добили помоћ у механизацији за ископ рупа на неприступачном терену и за заливање.

Још повезаних текстова
В Силвија Вукашиновић
Више текстова Екологија

Оставите одговор

Погледајте и

Представљамо добитнике награде „Инжењер Шистек“

Иван Најденов: Човек кога награда неће променити Помоћник руководиоца Огранка ТИР за произ…