Почетак Култура Завршени 14. Сусрети енигмата Србије

Завршени 14. Сусрети енигмата Србије

1 друго читање
4
0
1,639

Живот – одговор најбоље загонетке

 

ХОТЕЛ „ЈЕЗЕРО“. – Проглашењем победника и доделом награда у хотелу „Језеро“ на Борском језеру“ завршени су 14. Сусрети енигмата Србије. Најбољу овогодишњу стиховану загонетку саставила је Јелена Кујунџић из Мајура (код Шапца):

„Детету га своме даш, / ал’ остане теби. / Да га неко други тражи, / никада га дао не би.“ (Живот).

Завршени 14. Сусрети енигмата СрбијеУ састављању анаграма прво место освојио је Зоран Радисављевић из Новог Сада. Најбољу укрштеницу саставио је Динко Кнежевић из Београда, док је у решавању укрштенице најбоља Гордана Шарић из Шимановаца.
Да енигматика не познаје границе, говори и податак да је на 14. Сусрету енигмата Србије, који се сваке године организује у другом месту, учествовало више од 50 енигмата из Србије и околних земаља.
Завршени 14. Сусрети енигмата СрбијеЕнигматика је гимнастика ума и доступна је свима. У Србији имамо три јака енигматска клуба, а остало су секције. На нашим сусретима такмичимо се у састављању и решавању енигматских проблема – рекао је Милорад Живанић, председник Енигматског савеза Србије.
Наш борски Енигматски клуб, који је домаћин 14. Сусрета, основан је 1980. године, а ја се енигматиком бавим од 1963. Сада имамо осам чланова, задовољни смо радом и организацијом дружења енигмата Србије на Борском језеру – каже, у име домаћина, председник Енигматског клуба „Бор“ Крста Иванов, који саставља укрштенице и за наш лист.
Осим такмичења, на 14. Сусрету енигмата Србије одржана је енигматска трибина, вече афористичара и годишња Скупштина Енигматског савеза Србије. Током тродневног дружења учесници су обишли културно-историјске споменике у Бору и околини.

Још повезаних текстова
В Милољуб Милошевић
Више текстова Култура

4 Коментари

 1. Nikola ČD Pešić

  2. септембра 2014. у 19:52

  Ispravka: JELENA KUJUNDŽIĆ nije iz Bajmoka, već iz MAJURA šabačkog!

 2. admin

  4. септембра 2014. у 10:43

  Zahvaljujemo Vam se na ispravci, izvršili smo izmenu u tekstu.

 3. Jovan Nedić

  12. септембра 2014. у 08:42

  O 14. Susretima enigmata Srbije (SES), održanima od 29. do 31. avgusta 2014. godine u hotelu „Jezero“ na Borskom jezeru, objavljen je opširan članak na web-stranici Mirovne grupe Oaza iz Belog Manastira (Hrvatska):
  http://oaza-bm.hr/oaza/naslovnica/item/2695-susreti-enigmata-na-borskom-jezeru

 4. Jovan Nedić

  12. септембра 2014. у 09:22

Оставите одговор

Погледајте и

Решен проблем инвалида рада РТБ-а Бор

Привремена решења постала коначна    РТБ. – Инвалиди рада Рударско-топиони…