Почетак Актуелно Жене РТБ-а: Снежана Петровић (РБМ)

Жене РТБ-а: Снежана Петровић (РБМ)

2 друго читање
0
0
764
Жене РТБ-а: Снежана Петровић (РБМ)

У Руднику нема лаких радних места

 

Ради одговоран посао, хвали колегијалност, а волела би да у Руднику у којем ради и њен супруг, запослење пронађе и млађи син, када старији није
РБМ
. – Током 28 година стажа у Руднику бакра Мајданпек Снежана Петровић из Црнајке је радила најпре као лаборант, а у последњих 18 као узоркивач концентрата на утовару вагона у погону филтраже (део флотације РБМ-а). Реч је о радном месту које представља и последњу тачку на линији производње у мајданпечком руднику и послу о којем се углавном мало зна. Из филтраже се, наиме, железничким вагонима топионици у Бору испоручују концентрат бакра и племенитих метала, односно завршни производи РБМ-а.
То је одговоран посао и један од оних који се мора радити прецизно и тачно. Узорци се морају узимати на време, а у средишту наше пажње је контрола влаге, тачност количина концентрата који се испоручује, брига да се вагони не претоваре, а да се отпрема обави у договорено и за што краће време – објаснила нам је Снежана. Додаје да је реч о сменском раду који обавља још неколико њених колегиница: – Поред међусобног, имамо и велико разумевање колега који су расположени да прискоче у помоћ сваки пут када затреба. Та спремност да се помогне је, уосталом, и разумљива, јер смо на заједничком задатку и усмерени ка истом циљу, да се да што боља и квалитетнија производња, а тако дође до што бољих пословних резултата који дају сигурност и отварају могућности за даљи, будући рад рудника.
Снежана још каже да колеге увек испоштују њихов празник, Дан жена, и покажу колегијалност која краси рад у филтражи РБМ-а. А, рад у руднику није нимало лак.
Тежак је рад по сменама, још и тежи за нас који путујемо, посебно зими, а поготову за жене које у кући и породици сачекају и друге обавезе. Мој супруг, такође, ради у Руднику, а волели бисмо да, када старији није, макар млађи син добије запослење у фирми за коју су му родитељи везали читав радни век. Он зна да посао овде није лак, да у руднику нема лаких радних места, али се посла не боји – каже Снежана.
Посао у руднику се некако увек сматра примеренијим за представнике јачег пола, али се у последње време све чешће признаје да има жена које одлично обављају свој посао. Снежана Петровић је једна од њих.

Још повезаних текстова
В Силвија Вукашиновић
Више текстова Актуелно

Оставите одговор

Погледајте и

Представљамо добитнике награде „Инжењер Шистек“

Иван Најденов: Човек кога награда неће променити Помоћник руководиоца Огранка ТИР за произ…