Почетак Корпоративна одговорност Зиђин и Одбојкашки савез Србије потписали уговор о донаторству вредан 300 хиљада евра

Зиђин и Одбојкашки савез Србије потписали уговор о донаторству вредан 300 хиљада евра

0 друго читање
0
0
619

Ђула Мештер: Новац ће у виду премије бити преусмерен златним девојкама

Одбојкашки савез Србије подржава и додатно гради међудржавне односе између Србије и Кине, па се надам да је ово само почетак сарадње са нашим кинеским пријатељима и партнерима, казао потпредседник ОССРБ. – Циљ кинеског Зиђина и његових подружница које послују у Бору јесте и развој друштвене заједнице, културе, спорта, инфраструктуре. Жеља нам је да учествујемо у економском развоју Србије и да, подржавајући све сфере живота, продубимо односе између две државе, рекао директор Канцеларије Зиђин Мајнинг Групе у Београду Џејсон Џанг. – Делегација Одбојкашког савеза Србије је домаћинима овом приликом поклонила дресове капитенке и најбоље одбојкашице на планети Тијане Бошковић, и лопте са потписима свих репрезентативки
БОР
. – Задовољство је и част бити у друштву оних који су заслужни за планетарни успех женске одбојкашке репрезентације Србије, оних који су златне девојке из Србије други пут заредом довели до титуле светског првака. Победити у 12 од 12 утакмица равно је подвигу какав је својствен само шампионима, а српске одбојкашице то и јесу. Оне заслужују дивљење и поштовање целог света, као и стручни штаб, под чијим вођством је пре неколико недеља постигнут овај огроман успех.
Овим речима је генерални директор компаније Србија Зиђин Копер Ђен Симинг дочекао руководство Одбојкашког савеза Србије са којим је данас потписан Уговор о донаторству вредан 300.000 евра.
Новац ће у виду премије бити преусмерен нашим златним одбојкашицама. Биће то додатна награда за њихов труд и борбени дух који су показале на терену. Одбојкашки савез Србије подржава и додатно гради међудржавне односе између Србије и Кине, па се надам да је ово само почетак сарадње са нашим кинеским пријатељима и партнерима. Следеће године предстоји нам Европско првенство, а за две нас очекује Олимпијада у Паризу, где ћемо поново „напасти“ злато, јер је то једина медаља која нам недостаје – казао је потпредседник Одбојкашког савеза Србије Ђула Мештер.
Кина и Србија су челични пријатељи, па је сасвим јасно зашто две земље деле љубав према истим стварима. Одбојка је један од најпопуларнијих спортова у Кини, посебно женска, па смо са великим узбуђењем пратили све ваше мечеве, бодрили вас и радовали се свакој вашој победи. У име нашег пријатељства, велике наклоности и љубави према одбојци, а у знак подршке и дивљења према женској одбојкашкој репрезентацији Србије, одлучили смо да наградимо ваш фантастични тријумф на Светском првенству за одбојкашице 2022. Желимо вам да наставите путем који води до нових сјајних одличја, до нових победа, до нових висина – казао је генерални директор Србија Зиђин Копер Ђен Симинг.
Директор Канцеларије Зиђин Мајнинг Групе у Београду Џејсон Џанг рекао је да циљ кинеског Зиђина и његових подружница које послују у Бору није само развој рударства, већ и развој друштвене заједнице, културе, спорта, инфраструктуре.
Жеља нам је да учествујемо у економском развоју Србије и да, подржавајући све сфере живота, продубимо односе између две државе – казао је Џанг.
Делегација Одбојкашког савеза Србије је домаћинима овом приликом поклонила дресове капитенке и најбоље одбојкашице на планети Тијане Бошковић, и лопте са потписима свих репрезентативки.
Девојке су пре почетка финала сазнале за награду, па је сигурно и то је био један од мотива да играју најбоље што умеју, и мислим да су веома захвалне. Морале су одмах да оду у своје клубове у иностранство и жао нам је што данас нису могле да дођу у Бор. У мају наредне године ћемо се поново окупити, па ћемо тада поново организовати сусрет. Или у Бору, или код нас у Одбојкашком савезу – казао је генерални секретар ОССРБ Иван Кнежевић.
Делегација Одбојкашког савеза Србије је током посете Бору и двема кинеским компанијама разгледала највећи рудник у саставу Србија Зиђин Копер, површински коп „Велики Кривељ“, као и најмодернију флотацију рудника „Чукару Пеки“.

Још повезаних текстова
В Горица Тончев Василић
Више текстова Корпоративна одговорност

Оставите одговор

Погледајте и

Реиндустријализација металуршких капацитета донела Боранима чист ваздух и боље услове рада

Србија Зиђин Копер решила једновековни проблем загађења ваздуха у Бору Ћу Гуоџу: Пројекат …