Почетак Актуелно Зиђин Копер финансирао набавку стоматолошких столица и рендгена за снимање зуба

Зиђин Копер финансирао набавку стоматолошких столица и рендгена за снимање зуба

0 друго читање
0
0
388

Стоматолошка служба Дома здравља у Мајданпеку поново ради

Служба стоматолошке заштите при здравственој установи „Др Верољуб Цакић“ у Мајданпеку била је принуђена да у мају прекине да пружа услуге грађанима, пошто се тада покварила и последња од четири стоматолошке столице купљене пре 40 година. – Србија Зиђин Копер је у рекордном року издвојила 2,3 милиона динара за набавку две стоматолошке столице и рендгена за снимање зуба, опрема је стигла и од сада ћемо становницима моћи опет да пружамо стоматолошке услуге, каже директор Дома здравља. – Ћу Гуоџу: У наредних пет година интензивираћемо улагања у развој заједнице у Бору и Мајданпеку, нарочито у образовање и здравство

МАЈДАНПЕК. – Прошло је више од пола године откако становници Мајданпека морају у суседни Бор или неки други град ако их заболи зуб. У овом граду не постоји приватна стоматолошка ординација, а Служба стоматолошке заштите при здравственој установи „Др Верољуб Цакић“ била је принуђена да у мају прекине да пружа услуге грађанима, пошто се тада покварила и последња од четири стоматолошке столице, које су по речима директора мајданпечког Дома здравља др Драгана Фудуловића старе између 30 и 40 година.

Редовно су сервисиране и поправљане док су резервни делови за те моделе могли да се нађу на тржишту. Када се покварила и последња столица, мајданпечки Дом здравља престао је да пружа услуге у области стоматолошке заштите – каже др Фудуловић.

Он додаје да се мајданпечка здравствена установа за помоћ при набавци нових стоматолошких столица и дигиталног апарата за снимање зуба обраћала Министарству здравља и другим институцијама, а молба је била упућена и највећем привредном друштву у Мајданпеку.

Компанија Србија Зиђин Копер је на допис под ознаком „хитно“ реаговала управо тако, па је у рекордном року издвојила 2,3 милиона динара за набавку две стоматолошке столице и рендгена за снимање зуба. Скупа медицинска опрема је стигла, па ћемо становницима општине Мајданпек убудуће моћи да пружамо стоматолошке услуге – истиче директор тамошњег Дома здравља.

Дом здравља „Др Верољуб Цакић“ у Мајданпеку покрива територију од приближно хиљаду квадратних километара и пружа здравствене услуге, превентивне и куративне прегледе за око 15.000 становника.


Ово није прва донација коју је мајданпечка здравствена установа добила од компаније Србија Зиђин Копер. Једна вредна уручена нам је и прошле године, а реч је о модерном санитетском возилу – подсетио је др Драган Фудуловић.

Србија Зиђин Копер је у протеклих пет година за побољшање здравствене заштите у Бору и Мајданпеку, али и за образовање, културу, спорт, инфраструктуру и остало у Србији издвојила 4,95 милиона долара. Са успехом је реализовано 199 пројеката, чуло се приликом примопредаје донације која је данас уприличена у стоматолошкој служби Дома здравља у Мајданпеку.

У наредних пет година интензивираћемо улагања у развој заједнице у Бору и Мајданпеку, нарочито у образовање и медицину. Фокусираћемо се на здравствену заштиту и едукацију, јер сматрамо да је за бољи живот најважније добро здравље, а за будућност образовање. Наставићемо имплементацију компанијских планова „Чувар здравља“ и „За будућност“ и настојати да заједно са грађанима Бора и Мајданпека изградимо боље место за живот свих нас, посебно за младе нараштаје – рекао је генерални директор Србија Зиђин Копер Ћу Гуоџу.

Још повезаних текстова
В Горица Тончев Василић
Више текстова Актуелно

Оставите одговор

Погледајте и

У “Новом Церову” обустављена производња због блокаде пута који води ка руднику

Све машине стоје, већина радника биће упућена на годишњи одмор Блокада пута коју спроводи …