Почетак Корпоративна одговорност Зиђин стипендира најбоље ученике гимназија и средњих стручних школа у Борском округу

Зиђин стипендира најбоље ученике гимназија и средњих стручних школа у Борском округу

0 друго читање
0
0
537

Сто стипендиста ће од Зиђина до 2029. добијати по 700 долара годишње

Једнократну стипендију ће у наредних осам година добијати 50 ученика из Бора, 20 из Мајданпека, 20 из Неготина и 10 из Кладова. – Пројекат финансијске помоћи образовању заједно реализују Србија Зиђин Копер и Србија Зиђин Мајнинг, које ће годишње у ту сврху издвајати по 35.000 долара
ЗИЂИН
. – Планом за доделу „Зиђин“ стипендија, који матична кинеска компанија реализује од ове године у оквиру пројекта финансијске помоћи образовању, предвиђено је да се до 2029. одличним ученицима гимназија и средњих стручних школа у Борском округу сваке године додели 100 стипендија. Истим планом дефинисано је да једнократну стипендију у износу 700 долара добије 50 ученика из Бора, 20 из Мајданпека, 20 из Неготина и 10 из Кладова.
Цео пројекат вредан је 560.000 долара, трајаће осам година и реализоваће га Србија Зиђин Копер и Србија Зиђин Мајнинг заједно. Обе компаније ће у оквиру својих годишњих буџета за развој локалних заједница у ту сврху до 2029. издвајати по 35.000 долара.
Компаније неће бити одговорне за избор стипендиста, њих ће бирати саме школе и то према утврђеним критеријумима. Стипендисти Зиђина свакако треба да остваре изузетне резултате у области уметности, спорта, науке, технологије и културе, тако да за стипендију могу да се пријаве сви који су постигли одличне резултате на такмичењима из разних области, али и они који су изванредни у спорту, дизајну, плесу, сликарству, свирању музичких инструмената, патентирању, научно-истраживачком раду, писању, беседништву, познавању страних језика, изради скулптура и фотографија. Школе ће гарантовати да је документација валидна и да су изабрани ученици најбољи у некој од ових области, а одабир стипендиста обављаће се сваке године, недељу дана пре 20. октобра.
Након тога, дакле крајем октобра или почетком новембра Србија Зиђин Копер и Србија Зиђин Мајнинг ће за представнике школа, добитнике стипендија и њихове пријатеље и породицу организовати церемонију доделе једнократних стипендија.

Још повезаних текстова
В Горица Тончев Василић
Више текстова Корпоративна одговорност

Оставите одговор

Погледајте и

Новогодишња порука генералног директора Србија Зиђин Копер

Ђен Симинг: Нова година доноси нову наду за нови развој Поносан на стабилне производне и п…