Почетак Актуелно Зоран Вујовић: Без „Бора“ нема стабилне Србије

Зоран Вујовић: Без „Бора“ нема стабилне Србије

4 друго читање
0
0
776

 Наш заједнички посао је да заинтересујемо државу да остане власник са 51 одсто учешћа у капиталу РТБ-а, да доведемо стратешког партнера и да у наредном периоду граду, радницима, Републици Србији буде још боље. Да заједнички убедимо све скептике који мисле да „Бор“ није велика компанија. „Бор“ је и сада велика и светска компанија и у наредним годинама биће још већа – рекао је Зоран Вујовић, председник Самосталног синдиката металаца Србије, приликом данашње посете Бору
Zoran Vujović: Bez "Bora" nema stabilne SrbijeРТБ
. – Зоран Вујовић, председник Самосталног синдиката металаца Србије, и Зоран Михајловић, секретар Савеза самосталних синдиката Србије, у оквиру данашње посете чланству ових интересних организација радника у Бору, „нису могли да одбију гостопримство пословодства РТБ-а, на челу са генералним директором Благојем Спасковским, и да не попричају о Басену“..
Самостални синдикат металаца Србије и ја не сумњамо да ћете проћи кроз све замке и од „Бора“ направити још већу компанију. Многи у Београду то и не разумеју на прави начин. Из неких „гестикулација“ у министарствима, а по мојим информацијама премијер Вучић не припада тим „гестикулацијама“, многи не разумеју дешавања у Бору и спремни су да пођу лакшим путем. Не да се ради, копа, лије, производи, продаје, плаћају порези, исплаћују плате радницима, него лакшим и бржим путем – само са питањем може ли то или не може. Плашим се тих људи који седе у канцеларијама и који не схватају суштину Србије, плашим се да то не упропасте само да би наплатили нешто. Рецимо, дугују оволико за струју, па сад то треба да се наплати без обзира на то да ли ће „Бор“ да преживи или неће. Сигуран сам у вас, сигуран сам у нас да морамо бити и мудри и стрпљиви и да ће за пет-шест месеци „Бор“ изаћи из кризе – рекао је Вујовић.

Први човек металаца Србије је нагласио да ће интересна организација радника на чијем је челу, како досад тако и у наредном периоду, пружити пуну подршку РТБ-у у предстојећим пословима – да се ова фабрика сачува за добробит „Бора“, радника и целе Србије. – – Нема дилеме, нема попуштања, мора се бити упоран код целе Владе, пре свега, Министарства привреде, јер оно мора да „легне“ на причу „Бора“, а не да их боли глава од њега. Министарство привреде мора да засуче рукаве, и то не до лаката него до рамена. Ако вам треба икаква помоћ од СССС-а и Синдиката металаца, спремни смо да потуримо главу тамо где многи неће ни ногу, да пишемо коме и где треба. Наш заједнички посао је да заинтересујемо државу да остане власник са 51 одсто учешћа у капиталу РТБ-а, да доведемо стратешког партнера и да у наредном периоду граду, радницима, Републици Србији буде још боље. Да заједнички убедимо све скептике који мисле да „Бор“ није велика компанија. „Бор“ је и сада велика и светска компанија и у наредним годинама биће још већа. Јер, ако нема „Бора“, онда нема Ваљаонице у Севојну, Фабрике каблова у Јагодини, Железаре у Смедереву, Фиат аутомобила – нема стабилне Србије – закључио је Вујовић.
.
Још повезаних текстова
В Јасмина Станојевић
Више текстова Актуелно

Оставите одговор

Погледајте и

Жене ZiJina: Весна Трајковска из Фабрике сумпорне киселине

Ништа не промиче њеном будном оку У постројењу за прераду отпадних вода даме су махом за к…