Почетак Актуелно Металургија Борд директора Пројекта „нова топионица“ гарантује њен завршетак до краја године

Борд директора Пројекта „нова топионица“ гарантује њен завршетак до краја године

2 друго читање
0
0
842

Убрзани радови

 

Челници СНЦ Лавалина, Оутотека и Енергопројекта, уз надзор београдског Грађевинског факултета, гарантују механички завршетак реконструкције топионице и изградње фабрике сумпорне киселине у Бору до 23. децембра ове године. – Уверавам Вас да ћу остати привржен завршетку Пројекта на обострано задовољство јер сматрам да смо превазишли напету ситуацију и партнерима и свим одговорним људима дали јасан циљ, поручио генералном директору РТБ-а, након састанка Борда директора пројекта „нова топионица“, Етјен Кабане
Борд директора Пројекта „нова топионица“ гарантује њен завршетак до краја годинеРТБ
. – Како превазићи све препреке на путу ка завршетку реконструкције топионице и изградње фабрике сумпорне киселине у Бору до краја ове године било је мото-питање и тема састанка Борда директора пројекта „нова топионица“. Дискусија је, зато, и била подређена таквом закључку и усаглашавању мишљења свих учесника у пројекту.
Борд директора Пројекта „нова топионица“ гарантује њен завршетак до краја годинеНакон опште дебате о статусу Пројекта и разматрања актуелних питања, челни људи СНЦ Лавалина, Оутотека и Енергопројекта, уз надзор београдског Грађевинског факултета, потврдили су да ће механички завршетак реконструкције топионице и изградње фабрике сумпорне киселине у Бору бити 23. децембра ове године и да ће радови на оба градилишта због тога бити убрзани.
Борд директора Пројекта „нова топионица“ гарантује њен завршетак до краја годинеРадове ће, како је договорено, појачати и убрзати београдски Енергопројект. Није искључен, штавише известан је, двосменски рад на градилиштима, а самим тим и додатно ангажовање људства. СНЦ Лавалин и Оутотек потврдили су, с друге стране, да ће Енергопројекту на време достављати пројектну документацију и остале подлоге неопходне за његов несметан рад. На крају, РТБ Бор обавезао се да ће финансирање радова бити редовно и у складу са убрзаним темпом извођења.
Борд директора Пројекта „нова топионица“ гарантује њен завршетак до краја годинеПре овог састанка ситуација између уговорних страна била је веома напета, па је право задовољство што смо конструктивним разговорима, и то приликом нашег првог сусрета, успели да превазиђемо све препреке и да партерима дамо јасан циљ. С нестрпљењем очекујем следећи састанак да заједно проценимо повећање активности и остварени учинак – казао је генералном директору РТБ-а Благоју Спасковском након састанка нови први човек канадског СНЦ Лавалина Етјен Кабане (заменио доскорашњег Вулкана Матлера).
Истоветан став имао је и челник Оутотека Ким Фагерлунд, који је рекао да је циљ финске компаније да постројење у Бору буде пуштено у рад што пре јер кашњење у реализацији није добро ни за једну уговорну страну. – Подржавамо зато све мере за убрзање радова – истакао је Фагерлунд.

Још повезаних текстова
В Горица Тончев Василић
Више текстова Металургија

Оставите одговор

Погледајте и

Редовно одржавање опреме кључ за боље еколошке ефекте и већу ефикасност борске топионице

Десетодневна контрола рада металуршких агрегата У оквиру застоја још једном су прегледана …