Почетак Актуелно Металургија Борска топионица неће радити до септембра

Борска топионица неће радити до септембра

12 друго читање
0
0
1,582

Почео велики ремонт

У наредна четири месеца стари топионички системи биће повезани са новим, јер Serbia Zijin Copper убрзано спроводи техничку реконструкцију и изградњу нових конвертора, анодних пећи и других постројења. Биће замењен и електростатички филтер. – Serbia Zijin Copper је досад уложила више од 1,2 милијарде долара у модернизацију процеса у некадашњем РТБ-у Бор, а преко 170 милиона долара инвестирано је у заштиту животне средине
SZC
. – Јутрос у 4.15 заустављена је и испражњена флеш-пећ, чиме је и званично почео велики ремонт металуршких агрегата у борској топионици. Serbia Zijin Copper убрзано спроводи техничку реконструкцију и изградњу нових конвертора, анодних пећи и других постројења, па ће у наредна четири месеца, пошто је планирано да ремонт траје до септембра, стари топионички системи бити повезани са новим. Биће замењен и електростатички филтер како би се свеобухватно прикупљале и третирале честице прашине из процеса топљења. Изградња тог система биће завршена током ове године, након чега ће квалитет ваздуха у Бору бити још бољи.
Serbia Zijin Copper је досад уложила више од 1,2 милијарде долара у модернизацију процеса у некадашњем РТБ-у Бор, а преко 170 милиона долара инвестирано је у заштиту животне средине. Вишедеценијски проблем загађеног ваздуха у Бору је у великој мери већ решен, јер се вредности свих емисија налазе у дозвољеним границама, а врло често су и далеко испод тих граница.
По завршетку пројекта техничке реконструкције, изградње и проширења очекује се да ће Serbia Zijin Copper до 2025. достићи годишњи производни капацитет 180.000 тона катодног бакра и три до пет тона злата годишње.

Још повезаних текстова
В Горица Тончев Василић
Више текстова Металургија

Оставите одговор

Погледајте и

Отворена изложба фотографија “Зелени хоризонти: Уметност одрживог рударства у Србија Зиђин Копер”

Јавности представљени најзначајнији еколошки пројекти у Бору и Мајданпеку Иако је посао у …