Почетак Актуелно Дан рудара Србије у светлу признања најбољим радницима Зиђина

Дан рудара Србије у светлу признања најбољим радницима Зиђина

3 друго читање
0
0
338

Повеља части рударима кривељског копа и јамској спасилачкој чети

Повеља части ће на Дан рудара Србије бити уручена запосленима на површинском копу „Велики Кривељ“ због лавовске борбе рудара са воденом стихијом у време јунских поплава, изванредну храброст и пожртвованост у акцији усмеравања Кривељске реке ка дну копа и одбрани села Кривељ. Исто признање ће за изузетну храброст, пожртвованост и рударску солидарност у ванредним ситуацијама и акцијама спасавања људи и имовине од пожара и поплава добити и спасилачка чета рудника „Јама“. – Србија Зиђин Копер са задовољством је наставила лепу традицију некадашњег РТБ-а Бор, па ће и ове године бити уручене „Шистекове награде“

СЗК. – И ове године 6. август две Зиђинове компаније обележавају у знак сећања на првог директора Борског рудника, инжењера Фрању Шистека, чије име носи најпрестижније признање за допринос развоју некада РТБ-а Бор, а данас Србија Зиђин Копер.

Награда „Инжењер Шистек“, као највеће признање које Борска индустрија бакра додељује најзаслужнијим појединцима и институцијама за истакнуте заслуге и допринос развоју компаније, установљена је далеке 1968. године. Србија Зиђин Копер са задовољством је наставила лепу традицију дугу више од пола века.

Награда „Инжењер Шистек“ за допринос развоју Србија Зиђин Копер у 2023. години биће уручена Ивану Владићу, Ненаду Савићу, Ивану Бибановићу (РББ), Драгиши Анђелковићу, Жељку Михајловићу (РБМ), Горану Голубовићу (ТИР) и Ивану Пернату (ЕМО). Седморици „величанствених“ из Зиђин Копера, ове године друштво прави „златна петорка“ из Зиђин Мајнинга, па ће Шистекову награду добити и: Дејан Волојановић, Милош Јоцић, Далибор Стојадиновић, Александар Ђорђевић и Игор Златковић.

На свечаности поводом Дана рудара Србије компанија Србија Зиђин Копер уручиће и посебно признање – повељу части запосленима на површинском копу „Велики Кривељ“ због лавовске борбе рудара са воденом стихијом у време јунских поплава, изванредну храброст и пожртвованост у акцији усмеравања Кривељске реке ка дну копа и одбрани села Кривељ. Исто признање ће за изузетну храброст, пожртвованост и рударску солидарност у ванредним ситуацијама и акцијама спасавања људи и имовине од пожара и поплава добити и спасилачка чета рудника „Јама“.

Између два рударска празника у заслужену пензију отишло је 195 радника Србија Зиђин Копер: 70 из РББ-а, 53 из РБМ-а, 57 из ТИР-а, два из ЕМО и 13 из Генералне дирекције. Они ће, уз редовну отпремнину, добити и новчану награду компаније у износу 20.000 динара.

Још повезаних текстова
В Горица Тончев Василић
Више текстова Актуелно

Оставите одговор

Погледајте и

Реиндустријализација металуршких капацитета донела Боранима чист ваздух и боље услове рада

Србија Зиђин Копер решила једновековни проблем загађења ваздуха у Бору Ћу Гуоџу: Пројекат …