Почетак Безбедност и заштита Даноноћна дежурства на флотацијском јаловиишту Велики Кривељ

Даноноћна дежурства на флотацијском јаловиишту Велики Кривељ

2 друго читање
0
0
924

Нема опасности од поплаве  

 

РТБ, ЈАЛОВИШТЕ В. КРИВЕЉ. – Док су обилне кише изазвале поплаве и клизишта на југу и западу Србије, на Даноноћна дежурства на флотацијском јаловиишту Велики Кривељјаловишту Флотације Велики Кривељ Рударско-топионичарског басена Бор уведено је двадесетчетворочасовно дежурство због високог водостаја Кривељске реке и опасности да се запуши колектор и створи акумулација која би угрозила брану 1 флотацијског јаловишта. У све три смене, баш у време ускршњих празника, по три радника дежурају на решетки на улазу у колектор Кривељске реке и универзалном грађевинском машином, или ручно, спречавају да крупније греде, дрвеће, шибље и ситнији отпад запуше улаз у кривељски колектор.
Даноноћна дежурства на флотацијском јаловиишту Велики КривељСтање још није критично, али увели смо даноноћно дежурство ради превентиве. Овај ниво Кривељске реке је на граници критичног, а решетка у сваком тренутку мора бити проходна. На тај начин спречавамо запушење колектора и акумулирање воде која би угрозила стабилност бране 1а, а тиме и поље 1 флотацијског јаловишта – каже Едвард Ернек, руководилац јаловишта Флотације Велики Кривељ.
Даноноћна дежурства на флотацијском јаловиишту Велики КривељДаноноћна дежурства на решетки на улазу у колектор који служи за девијацију Кривељске реке испод флотацијског јаловишта биће настављена све док постоји опасност од великог водостаја Кривељске реке. За сада опасности нема јер је колектор пројектован да прими највећи стогодишњи прилив воде, а сада је тај ниво око половине стогодишњег просека.

Још повезаних текстова
В Милољуб Милошевић
Више текстова Безбедност и заштита

Оставите одговор

Погледајте и

Решен проблем инвалида рада РТБ-а Бор

Привремена решења постала коначна    РТБ. – Инвалиди рада Рударско-топиони…