Почетак Актуелно Рударство Директор Рудника бакра Бор о шестомесечној производњи:

Директор Рудника бакра Бор о шестомесечној производњи:

1 друго читање
0
0
1,726

Кривељу и даље највећа пажња

 

Борски рудници бакра дали су за шест месеци таман колико је минуле године остварено за седам месеци. – Тридесет одсто више руде и сувог концентрата, а двадесет процената више бакра у концентрату јесте резултат којим не можемо да будемо незадовољни с обзиром на услове у којима се производња одвија, каже Живорад Петровић
Директор Рудника бакра Бор о шестомесечној производњи:РТБ, РББ.
– Не могу да будем незадовољан јер је овогодишња шестомесечна производња 20 одсто боља од лањске. „Море“ ствари смо урадили, али много тога и даље треба поправити, побољшати. Генерално, резултати нису лоши. Овако полугодиште оцењује први човек Рудника бакра Бор Живорад Петровић уз напомену да сву пажњу и највише енергије усмерава ка кривељском копу и флотацији јер су те две целине и даље носиоци производње не само у РББ-у, већ у целом холдингу.
Борски рудници бакра дали су за шест месеци таман колико је минуле године остварено за седам месеци. Тридесет одсто више руде и сувог концентрата, а двадесет процената више бакра у концентрату јесте резултат којим не можемо да будемо незадовољни с обзиром на услове у којима се производња одвија. Када то кажем мислим на то да је, рецимо, у кривељској флотацији прерада ове године рекордна, да дневно достиже некада и 31 хиљаду тона руде, а да се паралелно у том погону ужурбано приводи крају реконструкција. Сигуран сам, зато, када крајем августа завршимо реконструкцију постројења и уведемо аутоматику, да ће месечна прерада премашити 950 хиљада тона. Ради се пуним капацитетом и када почетком наредног месеца санирамо чело млина 38/30, прерађиваћемо и више – тврди Петровић.
Директор Рудника бакра Бор о шестомесечној производњи:Оно што предстоји јесте „подизање“ искоришћења у борској флотацији и притезање „Церова“ у електромашинском делу. Јер, како каже, тамо се данас прерађује 300 до 320 тона руде на сат, а уградњом још једне дробилице ХП5 часовни капацитет биће повећан на 350 тона.
Откад сам дошао на ово место, пре тачно шест месеци, инсистирам на превентивном планском одржавању. Комплетан менаџерски тим је зато стално на терену, обилазимо свакодневно све погоне и на лицу места решавамо евентуалне проблеме. Доста смо урадили у делу електромашинског одржавања и зато се, поред осталог, на овај шестомесечни резултат није одразило то што, рецимо, више немамо експлоатацију богатог јамског рудног тела „Т“ одакле смо прошле године добијали значајне количине бакра и племенитих метала месечно. Штавише, укупна производња боља је од лањске за преко две хиљаде тона бакра у концентрату – каже директор Рудника бакра Бор.

Још повезаних текстова
В Горица Тончев Василић
Више текстова Рударство

Оставите одговор

Погледајте и

Реиндустријализација металуршких капацитета донела Боранима чист ваздух и боље услове рада

Србија Зиђин Копер решила једновековни проблем загађења ваздуха у Бору Ћу Гуоџу: Пројекат …