Почетак Безбедност и заштита Дрскост крадљиваца бакра превазишла све границе

Дрскост крадљиваца бакра превазишла све границе

2 друго читање
7
0
1,456

Стражара гурнули у стари борски коп

 

Тридесетогодишњи Горан Павловић, радник предузећа задуженог за заштиту имовине РТБ-а, само је чудом преживео пад у провалију дубоку 300 метара у коју га је је јуче у раним јутарњим сатима гурно Бојан Агушевић (32). Агушевић је са супругом и још тридесетак особа у то доба код старог борског површинског копа крао отпадни метал и трпао га у џакове. Дрскост крадљиваца бакра превазишла све границеРадник „Заштите“ умало је главом платио покушај спречавања крађе.
Павловић каже да га је позвао командир и казао му да код стражарског места „одводњавање“, на ивици напуштеног копа, више лица покушава да украде отпадни метал из фабричког круга РТБ-а. Са колегама је одмах отишао на лице места и затекао лопове „на делу“. Када су их угледали, каже, већина се разбежала. Десетак њих, међутим, наставили су да трпају „плен“ у џакове, не обазирући се на наоружане стражаре. У групи „неустрашивих“ био је и Агушевић који је Павловића бахато упитао „да ли зна с ким има посла“.
Дрскост крадљиваца бакра превазишла све границеНаредио сам му да спусти џак и да напусти фабрички круг, али се он није обазирао на моју наредбу. Ухватио сам џак и покушао да му га отмем, али ме је он изненада гурнуо – право у рупу копа дубоку више од 300 метара – испричао је Павловић.
Док се котрљао стрмином покушао је, како каже, да се рукама и ногама некако задржи. Пад је, стотинак метара ниже, зауставио туп ударац у избочину на смортоносном „путу“.
Павловића су спасиле колеге Никола Смиљанић и Милан Јовановић. Они су одмах, радио-везом, о томе шта се десило обавестили шефа смене Момира Првуловића. – Са ивице копа угледао сам Павловића који је био прекривен шутом и прашином. Запомагао је. Некако сам са колегом сишао до њега и једва смо, након пола сата, успели да га извучемо горе – казао је Првуловић.
Након што су га колеге извукле из рупе, Павловић је збринут у борском Здравственом центру. На сву срећу, прошао је са повредама врата и раздеротинама.
Како сазнајемо, полиција је ухапсила Бојана Агушевића, а истражни судија Основног суда у Бору му је, након саслушања, одредио једномесечни притвор.

Још повезаних текстова
В Горица Тончев Василић
Више текстова Безбедност и заштита

7 Коментари

 1. Sasa

  28. априла 2013. у 17:06

  Pa jel moralo da se desi nesto ovakvo da bi taj doticni „gospodin“ Agusevic konacno bio uhapsen?! Te kradje traju intenzivno vise od dve godine!!! Aman vise!!!

 2. LJUBIŠA

  28. априла 2013. у 19:52

  Pozdrav Pavloviću da se što pre oporavi,poznajem ga jer je savestan radnik ,radio je sa mnom u smeni i znam na koje sve probleme nailaze njihovi radnici,imao je sreće što se na ovome završilo,dok su bili Beograđani znate na koje mislim ,oni su ih doveli u red,naravno privedu ih i dežurni sudija im odredi pritvor od 30 dana,da se sa takvom praksom nastavilo ne bi dolazilo do ovakvih neprijatnih situacija,kažem imao si sreće……bilo je pokušaja i udaranja ciglom na radnike zaštite…….

 3. dusan

  28. априла 2013. у 20:43

  prijatelju jer ti hoces da kazes da su beogradjani radeli bolje posao nego mi.i mi bi ih doveli u red da nam nisu vezane ruke.

 4. za neupucene

  28. априла 2013. у 23:51

  Nisu „njih“ Beogradjani doveli u red, nego policija i sudstvo. 50ak „njih“ je upalo u Kombinat trazeci Beogradjane da se obracunaju ali je tada stigla policija i pronasla rupu u zakonu tako da je vecina „njih“ zavrsila u zatvoru i bilo je mirno narednih godinu dana…

 5. motka bre

  30. априла 2013. у 00:04

  znaci mozes da krades koliko hoces? ne moze ti niko nista? zastitila te drzava? ljudska prava treba da se postuju?
  a joj…zamisli pitao ga znas ti ko sam ja? to je zato sto ih ne biju ko svaku stoku….
  cujes usli njih 50 nekoga da traze da biju….ej ljudi…..zlo…..

 6. LJUBIŠA

  30. априла 2013. у 20:22

  ma ne kažem da su oni bolje radili jel znam da i vama odpadoše noge špartajući po pogonu,ali da li su oni imali veča ovlašćenja,ali znam da ih nije bilo,da je nastao jedan miran period……

 7. Ivica

  5. маја 2013. у 13:48

  Sudstvo i romi se hvataju na zakon o pravima nacionalnih manjina, koja bre prava, pa covece ako si ukrao nesto mozes da budes i eskim, kradja je kradja!!! Dokle god se ne promeni sudstvo u Boru ovako ce da bude…

Оставите одговор

Погледајте и

Отворена изложба фотографија “Зелени хоризонти: Уметност одрживог рударства у Србија Зиђин Копер”

Јавности представљени најзначајнији еколошки пројекти у Бору и Мајданпеку Иако је посао у …