Почетак Актуелно Металургија Фински „Оутотек“ урадио прелиминарну ревизију флеш-пећи и конвертора

Фински „Оутотек“ урадио прелиминарну ревизију флеш-пећи и конвертора

10 друго читање
0
0
694

Потребна боља радна и технолошка дисциплина

 

РТБ. – Предвођени пројект-менаџером финског „Оутотека“ Tonijem Korkanom, стручњак за ФСФ (flash smelting furnace) процес Jorma Myyri и специјалиста за конверторске операције у топионици у Харјавалти Petri Torsti, обавили су у претходних пет дана прелиминарну ревизију рада нове флеш-пећи и конвертора. Након тога, борске металурге саветовали су како да побошљају рад нове пирометалуршке линије у РТБ-у Бор.

Ново пирометалуршко постројење у Бору ради добро, а биће још боље уколико басенски стручњаци примене у пракси све наше сугесетије које смо им и у писаном облику доставили након обављене ревизије. Међутим, примећивали смо и раније да има отпора код оператера да раде по нашим предлозима. Сада је отпор знатно мањи, али је још увек присутан. За стабилан рад потребна је боља радна и технолошка дисциплина – подвукао је Тони Коркан.
Генерални директор РТБ-а Бор Благоје Спасковски нагласио је да се у потпуности слаже са оценом пројект-менаџера „Оутотека“ и обећао да ће до наредне посете стручњака из Финске која је, како се чуло на данашњем састанку, договорена након новогодишњих и божићних празника, радна и технолошка дисциплина бити поправљена.

Још повезаних текстова
В Горица Тончев Василић
Више текстова Металургија

Оставите одговор

Погледајте и

Зорана Михајловић у Мајданпеку: Радови на планини нису ничији хир

Санација Старице мора да се заврши и ту компромиса нема Овде смо да бисмо показали да радо…