Почетак Актуелно Рударство Хаварија на млину окрњила домет кривељских флотера

Хаварија на млину окрњила домет кривељских флотера

0 друго читање
0
0
944
Хаварија на млину окрњила домет кривељских флотера

У току замена плашта

 

Послови треба да се окончају до првог октобра после чега се очекује један од успешнијих месеци у овој години. – За 25 дана септембра прерађено 115.000 тона руде са „Церова“ и 660.000 са кривељског копа и Топионици ће до краја месеца – по процени управника Саше Милића – бити испоручено око 13.000 тона влажног концентрата у коме је 2.050 тона бакра
Хаварија на млину окрњила домет кривељских флотера ФЛОТАЦИЈА „ВЕЛИКИ КРИВЕЉ“
. – Хаварија на млину са куглама треће секције кривељске флотације убрзала је замену његовог плашта иначе планирану за почетак октобра. Док кривељски флотери увелико раде на отклањању овог проблема, први и други пар млинова несметано ради. До квара је дошло 22. септембра и према речима управника Саше Милића планирано је да првог октобра секција буде пуштена у рад. Рецимо и то да ремонте и овакве радове све чешће прате контроле запослених на присуство психоактивних супстанци. На задовољство људи из сужбе за БЗНР све су ређи “позитивни” случајеви, а контрола у време наше посете није забележила ниједан.
Хаварија на млину окрњила домет кривељских флотера Треба рећи – додаје Милић – да смо, уз замену плашта, започели још много послова као што су санација машина, замена допремне траке, а мењамо и облоге на плашту млина са шипкама. То нам је сада главни посао и док то не завршимо не радимо готово ништа друго што није неопходно. Због плашта смо зауставили и радове на пумпној станици (ДОС) средње бране јаловишта, где имамо још мало послова предвиђених пројектом надвишења његових брана. Цевовод је готов, треба само да га спојимо са пумпама и преместимо кондиционер да би што више материјала могло да се одложи на тој другој брани.
Хаварија на млину окрњила домет кривељских флотера За 25. дана септембра у кривељској флотацији је прерађено 115.000 тона влажне руде са “Церова” (што је 95 одсто плана) и 660.000 тона са кривељског копа (96 одсто). Дато је 1.750 тона бакра у концентрату (93 одсто планираног), па је очигледно да је трећа секција омела кривељске флотере да наставе добрим темпом из претходног месеца. По речима управника и „улаз“ метала са рудом је нешто мањи од планираног.
Хаварија на млину окрњила домет кривељских флотера Произвешћемо око 2.050 тона бакра у концентрату – каже Милић – уз искоришћење на нивоу овогодишњег од 84,5 одсто („Кривељ“ плус „Церово“) а Топионици ће, вероватно, бити испоручено око 13.000 тона влажног концентрата. Кад пустимо тај трећи пар млинова настојаћемо да надокнадимо изгубљену прераду из овог месеца, а и да завршимо послове на пумпној станици и око понтона. У плану је да средимо и једну секундарну дробилицу.

Још повезаних текстова
В Љубиша Алексић
Више текстова Рударство

Оставите одговор

Погледајте и

„Зиђин“ постао већински власник и „Невсуна“

За више од 1,66 милијарди канадских долара кинеска компанија преузела је (28. децембра) 89…