Почетак Актуелно Металургија Канадски „Ерин Вентурес“ заинтересован за сумпорну киселину

Канадски „Ерин Вентурес“ заинтересован за сумпорну киселину

0 друго читање
0
0
751

Сагледане могућности сарадње

Т. Даниелс: Претходних 20 година сам пратио збивања у Бору и заиста ми је драго што је направљен велики напредак у раду и модернизацији операција у компанији, створена могућност да РТБ остварује профит и што се водило доста рачуна и о еколошкој компоненти. – Б. Спасковски: Убеђен сам да ће доћи до сарадње наше две фирме, јер ће са повећањем производње у новим металуршким погонима РТБ имати вишка сумпорне киселине

Канадски "Ерин Вентурес"  заинтересован за сумпорну киселинуРТБ. – Тим Даниелс, председник „Ерин Вентурес“ (Канада), посетио је данас Рударско-топионичарски басен Бор и са генералним директором Благојем Спасковским разговарао о сарадњи ове две компаније, посебно у области набавке сумпорне киселине. „Ерин Вентурес“ је рударска компанија која учествује у пројектима у Србији још од 1996. године, а тренутно је ангажована на једном везаном за прераду бората и производњу борне киселине у близини Рашке. Канађани су већ завршили један пројекат вредан 85 милиона долара, обезбедили радна места за 150 људи и планирају да овде буду још извесно време.
Канадски "Ерин Вентурес"  заинтересован за сумпорну киселинуПрви пут сам боравио у Србији 1997. и морам рећи да се од тада десило доста позитивних промена. Претходних 20 година са великим интересовањем сам пратио збивања у Бору и заиста ми је драго што је направљен велики помак, напредак у раду и модернизацији операција у компанији. Створена је велика могућност да РТБ остварује профит. Водило се, такође, доста рачуна и о еколошкој компоненти, тако да сада више послује у складу са свим стандардима и прописима заштите животне средине – истакао је господин Даниелс.
Канадски "Ерин Вентурес"  заинтересован за сумпорну киселинуЧелни човек комбината бакра је изразио посебно задовољство што је председник „Ерин Вентурес“ похвалио чињеницу да РТБ и његов менаџмент мисле на еколошку компоненту коју Запад посебно цени. – Екологија на првом месту, а после тога или паралелно са тим – добит. Све је садржано у реченици да је приметно много позитивних промена. Убеђен сам да ће доћи до сарадње наше две фирме јер ће са повећањем производње у новим металуршким погонима РТБ имати вишка сумпорне киселине. А, да би се из бората добила борна, потребна је сумпорна киселина. Без борне киселине нема стакларске и других индустрија. Срећа је да Србија поседује богато лежиште бората, да се сагледава отварање рудника и да су партнери из иностранства дошли да раде са Србијом.

Још повезаних текстова
В Јасмина Станојевић
Више текстова Металургија

Оставите одговор

Погледајте и

Жене ZiJina: Весна Трајковска из Фабрике сумпорне киселине

Ништа не промиче њеном будном оку У постројењу за прераду отпадних вода даме су махом за к…