Почетак Актуелно Рударство Кривељска флотација повећала часовну прераду руде

Кривељска флотација повећала часовну прераду руде

2 друго читање
0
0
822

 Лакше и више са новим машинама

 

Улагања у нову опрему дају резутате и прошли месец је рекордан у 32-годишњој историји овог погона јер је за 28 дана прерађено скоро 800.000 тона руде што је 425 тона на сат по секцији. – Тиме што доспевају на пројектовани ниво флотери смањују трошкове по јединици норматива. – Управник Саша Милић за март најваљује прераду 900.000 тона руде
Кривељска флотација повећала часовну прераду рудеРТБ, ФЛОТАЦИЈА “ВЕЛИКИ КРИВЕЉ”
. – Кривељска флотација је прошлог месеца прерадила скоро 800.000 тона руде и управник Саша Милић истиче да је то рекордни фебруар у тридесетдвогодишњој историји овог погона. Јер, за 28 дана прерађено је 800.000 тона, што је просечно 425 тона руде на сат по млинској секцији. Ових дана је часовна прерада још повећана, пошто су на дробљењу сређене сејне површине и облоге, опет обложени млинови, тако да је просек већ 435 тона, што је само пет тона мање од пројектованих 440. Топионици је испоручено 1.757 тона бакра у концентрату (рачунајући и онај са “Церова”).
Кривељска флотација повећала часовну прераду рудеТиме што доспевамо на пројектовани ниво ми смањујемо издатке по јединици норматива – наглашава Милић. – Све лакше радимо са новим машинама, уходавамо се у настојању да више прозводимо по мањим трошковима. План је био 810.000 тона и ми бисмо и толико прерадили да није било дводневног застоја на трећој секцији. И на “Церову” је прерађено око 180.000 тона руде, што такође није лоше. Руда која се сада тамо копа и прерађује тврђа је, али се боље флотира.
Кривељска флотација повећала часовну прераду рудеФлотери у марту треба да прераде 850.000 тона руде са кривејлског копа и 225.000 тона са “Церова”. Милић је уверен да ће се то остварити и додаје: – Ако буде све ишло како треба, а засад не видим разлоге да тако не буде, флотација ће овог месеца сигурно прерадити преко 900.000 тона руде. Планирамо само дводневни застој прве млинске секције да бисмо санирали темељ погонске групе једног од млинова.
На дробљењу је све у реду, а у колектору испод јаловишта наставиће се замена оштећених ремената, металних прстенова постављених као појачање на деловима где су уочене промене у зидовима.

Још повезаних текстова
В Љубиша Алексић
Више текстова Рударство

Оставите одговор

Погледајте и

„Зиђин“ постао већински власник и „Невсуна“

За више од 1,66 милијарди канадских долара кинеска компанија преузела је (28. децембра) 89…