Почетак Актуелно Металургија Металурзи „гађају“ 6.200 тона катодног бакра у априлу

Металурзи „гађају“ 6.200 тона катодног бакра у априлу

1 друго читање
0
0
758

Повећан часовни капацитет прераде

 

РТБ. – У погону Електролизе тренутно је ангажовано 640 ћелија, па се до краја овог месеца очекује производња 6.200 тона катодног бакра. Металурзи „гађају“ 6.200 тона катодног бакра у априлуДиректор Топионице и рафинације Бобан Тодоровић каже да је толико електролитичких ћелија у раду последњи пут било давне 1998. године, а генерални директор РТБ-а Благоје Спасковски истиче да је актуелна производња само потврда могућности повећања пројектованог капацитета прераде у новој топионици са 400.000 тона концентрата годишње на пола милиона тона.
Металурзи „гађају“ 6.200 тона катодног бакра у априлуАктуелна производња доказ је да часовни капацитет прераде у новој топионици можемо да повећамо за 20 до 25 одсто без иједног уложеног цента, а сигуран сам да, ако уложимо не више од пет милиона долара, прераду можемо да подигнемо на 80 до чак 90 тона концентрата на сат – каже Спасковски.
Већу прераду сопственог концентрата гарантују већ оверене басенске рудне резерве „тешке“ милијарду и 355 милиона тона, али и новооткривена налазишта бакра и злата.
Металурзи „гађају“ 6.200 тона катодног бакра у априлуУ Кривељу, на тзв. Кривељској косини набушили смо нових шет и по милиона тона руде која у себи носи и фантастичних 18 тона злата – открива Спасковски и додаје да предстоји овера резерви новог златоносног налазишта, а након тога, за не више од три године и његова експлоатација.

Још повезаних текстова
В Горица Тончев Василић
Више текстова Металургија

Оставите одговор

Погледајте и

Редовно одржавање опреме кључ за боље еколошке ефекте и већу ефикасност борске топионице

Десетодневна контрола рада металуршких агрегата У оквиру застоја још једном су прегледана …