Почетак Актуелно Министар финансија потврђује да постоје фирме заинтересоване за РТБ и каже:

Министар финансија потврђује да постоје фирме заинтересоване за РТБ и каже:

4 друго читање
0
0
1,393
Министар финансија потврђује да постоје фирме заинтересоване за РТБ и каже:

„Ако понуда није довољно добра, нећемо је реализовати“

 

Ситуација са банкама и светским тржиштима нам тренутно одговара, па интерес појединих инвеститора може да доведе до срећног решења да се „Бор“ приватизује по доброј цени. Али, ако понуда није довољно добра, било финансијски било са становишта економске одрживости, онда је нећемо реализовати. Ако цена није добра, треба сачекати, па видети – рекао је министар финансија Душан Вујовић банкарима окупљеним на бечкој „Euromoney“ конференцији
БЕЧ
. – Српски министар финансија Душан Вујовић рекао је на „Euromoney“ конференцији, која је у Бечу одржана 16. и 17. јануара, да би Влада Србије у наредних неколико месеци требало да одлучи да ли ће приватизовати РТБ Бор или неће. Тренутна висока цена бакра на светском тржишту значи да је моменат повољан и Вујовић потврђује да постоје фирме заинтересоване за РТБ.
Ситуација са банкама и светским тржиштима нам тренутно одговара, па интерес појединих инвеститора може да доведе до срећног решења да се „Бор“ приватизује по доброј цени. Али, ако понуда није довољно добра, било финансијски било са становишта економске одрживости, онда је нећемо реализовати. Председник стално понавља да му је жао што се продаја Телекома није реализовала. Али, ја кажем да сам више економиста, нисам политичар. Ако је цена добра, треба да се реализује. Ако није, треба сачекати, па видети – пренео је лист „Данас“ речи министра финансија на „Euromoney“ конференцији у Бечу.
Душан Вујовић, ипак, нема сумње у то да је „на дужи рок РТБ Бор сувише крупан залогај за државу“. Како каже, а преноси „Данас“, показало се да је „управљање тим комбинатом, а „Бор“ нису само рудници, него и прерада и продаја, за нас сувише компликовано“.
Није држава добар предузетник. Зато треба да се прода и препусти приватном сектору то да ради, било да купци буду наши људи, било странци – закључио је Вујовић.
(фотографија преузета са blic.rs)

Још повезаних текстова
В Горица Тончев Василић
Више текстова Актуелно

Оставите одговор

Погледајте и

Редовно одржавање опреме кључ за боље еколошке ефекте и већу ефикасност борске топионице

Десетодневна контрола рада металуршких агрегата У оквиру застоја још једном су прегледана …