Почетак Актуелно Рударство Министарство рударства потврдило испуњење свих услова изградње рударских окана за „Јаму“

Министарство рударства потврдило испуњење свих услова изградње рударских окана за „Јаму“

4 друго читање
0
0
2,972
Министарство рударства потврдило испуњење свих услова изградње рударских окана за „Јаму“

Све у складу са захтевима и републичким прописима

Инспекцијским надзором који је ненајављено реализован од 26. јула до 10. августа утврђено да технички рударски пројекти израде окана испуњавају све услове у погледу примене мера и норматива заштите и усклађености са важећим прописима о: безбедности и здрављу на раду, сигурности људи и објеката, заштити животне средине и заштити културних добара
СЗЦ
. – Одељење геолошке и рударске инспекције при Сектору за инспекцијски надзор Министарства рударства и енергетике писаним путем потврдило је да су мере за контролу утицаја на животну средину, које Serbia Zijin Copper примењује приликом изградње окана за рудник „Јама“, у складу са захтевима и прописима Владе Србије, као и да су испуњени сви услови за нормално извођење радова.
Ово је резиме записника о инспекцијском надзору који је ненајављено реализован од 26. јула до 10. августа. Предмет надзора били су радови на изградњи сервисног и вентилационих окана за рудник „Јама“, а утврђено је да технички рударски пројекти израде окана испуњавају све услове у погледу примене мера и норматива заштите и усклађености са важећим прописима о: безбедности и здрављу на раду, сигурности људи и објеката, заштити животне средине и заштити културних добара.
Иако је фаза тестирања утицаја минирања на локално становништво завршена, Serbia Zijin Copper од извођача радова захтева да настави спровођење мера за смањење буке и у оквиру даљих операција. Оне укључују изградњу преградне баријере, заптивање окна, постављање гумених облога отпорних на хабање, употребу висеће платформе за заптивање улаза у окно, прскање воде под притиском, оптимизацију радних операција, али и друге мере за смањење буке. Све ово чини се како би параметри утицаја на животну средину приликом извођења радова били у домену прописаних вредности и како би се смањио утицај на локално становништво на свим локацијама где се изводе радови за окна рудника „Јама“. Становници околних насеља позвани су да надгледају радове и пријаве сваку неправилност извођача радова.

Још повезаних текстова
В Горица Тончев Василић
Више текстова Рударство

Оставите одговор

Погледајте и

У “Новом Церову” обустављена производња због блокаде пута који води ка руднику

Све машине стоје, већина радника биће упућена на годишњи одмор Блокада пута коју спроводи …