Почетак Актуелно Металургија Монтиран димохватач трећег конвертора

Монтиран димохватач трећег конвертора

1 друго читање
0
0
813

Сав дим у гасовод

 

Нови систем димохватача за конверторе број три и четири биће много квалитетнији од досадашњег тако да ће прихватати сав гас са коневртора, хладити га и отпремати у нову фабрику сумпорне киселине
ТИР
. – Монтери АТБ ФОД-а привели су крају постављање димохватача и расхладне коморе на конвертору број три. Како нам је рекао Зоран Васковић, главни машински инжењер за овај део пројекта нове топионице, следи прикључивање гасовода на систем за расхлађивање и прање гаса.
Одмах је започета и монтажа димохватача и расхладне коморе на четвртом конвертору тако да ће и тај посао врло брзо бити готов – каже Васковић. – Улога димохватача, као што им сам назив говори, јесте да прихватају све гасове који се ослобађају приликом операције конвртовања, а ту почиње и њихово прво хлађење. Сам димохватач је обложен жакетима са водом, док се у расхладној комори гасови хладе помоћу спрејева са њеног плафона.

Васковић наглашава да је систем димохватача и расхладне коморе сада много квалитетнији тако да ће прихватати сав гас са конвертора да би потом био транспортован до нове фабрике сумпорне киселине. Радове успешно, по планираној динамици, изводи АТБ ФОД. Опрему је произвела турска фирма, а како је то била обавеза СНЦ Лавалина он је уговарао њену испоруку.

Још повезаних текстова
В Љубиша Алексић
Више текстова Металургија

Оставите одговор

Погледајте и

„Зиђин“ постао већински власник и „Невсуна“

За више од 1,66 милијарди канадских долара кинеска компанија преузела је (28. децембра) 89…