Почетак Безбедност и заштита МУП формирао Радну групу за анализу стања безбедности имовине Serbia Zijin Copper

МУП формирао Радну групу за анализу стања безбедности имовине Serbia Zijin Copper

8 друго читање
0
0
552

Тешња сарадња са органима реда у Бору

Саша Перишић: Борска полиција је за само три дана ухапсила четворицу суграђана због крађе отпадног бакра, па сам сигуран да је то резултат рада радне групе коју је основао МУП Србије. –Тешња сарадња са полицијом подразумева и свакодневне патроле између прве и друге смене, у време када се највећи број упада у круг компаније и догоди, али и насумично патролирање у току дана и ноћи
БОР
. – Шестог, седмог и осмог априла, борска полиција је у три одвојене акције ухапсила четворицу суграђанина код којих је пронашла скоро 100 тона секундарног бакра укупне вредности око пола милиона долара!
Први је, 6. априла, ухапшен Боранин Д.Г. (1967), код кога је полиција у дворишту пронашла 93 тоне и 480 килограма бакарних одливака, чија је вредност процењена на око 400 хиљада долара. Истога дана, али у вечерњим сатима, у комбију којим је управљао Д.Г. полиција је пронашла још 286 килограма жице и делова каблова, као и 55 килограма бакарних лимова и катодних листова. И та „роба“ је, попут оне која му је заплењена преподне, враћена у ТИР, односно Serbia Zijin Copper.
Наредног дана, 7. априла, ухапшена су браћа Т.Г. (1994) и М.Г. (1993), код којих је полиција у комбију пронашла 341 килограм отпадне жице и лимова, а дан касније, 8. априла, због сумње да је украо 1,1 тону непрерађеног бакра „пао“ је и Боранин Р.С. (1974).
По налогу Основног јавног тужилаштва у Бору свима њима је, због постојања основа сумње да су извршили кривично дело тешка крађа, одређено задржавање до 48 сати након чега су, уз кривичну пријаву, приведени тужиоцу.
Недавно је на државном нивоу формирана Радна група за анализу стања безбедности имовине Serbia Zijin Copper, па сам сигуран да су ове везане акције хватања скупљача бакра резултат њеног рада. Полицијска управа у Бору добила је налог да радној групи коју је основао МУП Србије припреми одређене податке и извештаје, па је компанија по том основу успоставила тешњу интерну сарадњу са органима реда у Бору. Та тешња сарадња, поред осталог, подразумева свакодневне полицијске патроле између прве и друге смене, у време када се највећи број упада у круг компаније и догоди, али и насумично патролирање у току дана и ноћи. Због тога, али и зато што смо дуж зида, којим смо пробали да заштитимо улаз у круг компаније из правца старог борског копа, ископали ров дубине и ширине пет метара, број упада у компанију коначно је смањен – каже руководилац Сектора безбедности и здравља на раду Саша Перишић.
Генерални директор Serbia Zijin Copper Jian Ximing упутио је писмо захвалности начелнику ПУ Бор Браниславу Стојадиновићу за несебичну подршку и помоћ у спречавању отуђења и проналажењу украдене „робе“. „Правовремено и правилно поступање приликом спречавања отуђења робе, проналаска украдене робе и довођења одговорних пред лице правде одраз је ваше способности, ефикасне организације и високог професионализма када је сузбијање криминала у питању“, написао је Ximing.

Још повезаних текстова
В Горица Тончев Василић
Више текстова Безбедност и заштита

Оставите одговор

Погледајте и

Реиндустријализација металуршких капацитета донела Боранима чист ваздух и боље услове рада

Србија Зиђин Копер решила једновековни проблем загађења ваздуха у Бору Ћу Гуоџу: Пројекат …