Почетак Актуелно Металургија На градилишту нове топионице организована показна вежба

На градилишту нове топионице организована показна вежба

1 друго читање
0
0
719

Спасавање „повређених“ из рушевина

 

Ј. Животић: СНЦ Лавалин је компанија која негује основне вредности, као што су брига о заједници у којој радимо, околини, људима, њиховој безбедности и животној средини, а данашња вежба је управо у циљу остваривања тих вредности. – Следећа вежба планирана наредне године на градилишту фабрике сумпорне киселине

На градилишту нове топионице организована показна вежбаРТБ. – На градилишту нове топионице 21. децембра организована је показна вежба спасавања повређених из рушевина у којој су учествовали припадници Територијалне ватрогасне јединице Бор, Спасилачког тима МУП-а Србије и Службе хитне помоћи Здравственог центра у Бору. Уследиле су сцене као из неког акционог филма – најпре су ватрогасци спациоци низ уске и стрме степенице спустили „повређеног“ радника који се налазио на платформи челичне конструкције високој 11 метара и муњевито га предали у руке медицинских радника на даље збрињавање. Најбољу оцену онога што смо видели на лицу места дао је Јован Животић, менаџер за безбедност у СНЦ Лавалин, рекавши да је вежба протекла у најбољем реду и да немају никаквих примедби.
СНЦ Лавалин је компанија која негује неке основне вредности, као што су брига о заједници у којој радимо, околини, људима, њиховој безбедности и животној средини. Вежба коју смо данас организовали је управо у циљу остваривања тих вредности наше компаније. Ово је добро и за средину у којој радимо и, наравно, за нас како бисмо имали тачну информацију колико је време њиховог одзива и колико је времена потребно да би се неко спасао из рушевина као што је предвиђао сценарио у овом случају. Биће корисно за све, прегледаћемо снимке које је урадила наша компанија и РТБ, па ћемо видети постоје ли неке евентуалне ситније грешке, јер већих није било – нагласио је Животић.
Наш саговорник је на крају додао да ће бити још оваквих вежби, а следећа је планирана наредне године на градилишту фабрике сумпорне киселине.

Још повезаних текстова
В Јасмина Станојевић
Више текстова Металургија

Оставите одговор

Погледајте и

Жене ZiJina: Весна Трајковска из Фабрике сумпорне киселине

Ништа не промиче њеном будном оку У постројењу за прераду отпадних вода даме су махом за к…