Почетак Актуелно Металургија На градилишту нове топионице у току монтажа постројења за сушење шарже

На градилишту нове топионице у току монтажа постројења за сушење шарже

1 друго читање
0
0
861

Из Финске стигао и парни сушач

 

Најтежи комад опреме до сада, парни сушач за шаржу од 120 тона, монтираће се на платформи са висине од 18 метара. – Д. Маринковић: Реч је о сложеној операцији којој је претходило припремање транспортних путева и ангажовање неопходне механизације у коју спада и дизалица носивости 500 тона. – Следећи велики подухват је монтажа измењивача топлоте у новој фабрици сумпорне киселине
Из Финске стигао и парни сушачРТБ
. – На градилишту нове топионице двадесет деветог јануара почела је монтажа тридесетак тона тежег дела од недавно постављеног кућишта за електростатички филтер. Реч је о парном сушачу за шаржу тешком 120 тона, кога треба поставити на платформу и то на висини изнад 18 метара.
Из Финске стигао и парни сушачПостројење за сушење шарже произведено је у Финској и одатле довезено у Бор. Припреме за његову монтажу почеле су знатно раније јер се ради о сложеној операцији. Благовремено смо припремили транспортне путеве и ангажовали неопходну механизацију у коју спада и дизалица носивости 500 тона. Главни извођач, конкретно на овом послу, јесте београдски Енергопројект Опрема, а његов подизвођач је борски ФОД – каже директор Пројекта нове топионице и фабрике супорне киселине Драган Маринковић.
Из Финске стигао и парни сушачНакон постављања парног сушача, додаје, следи његово повезивање са осталим деловима и монтажа челичне конструкције зграде у којој ће се објекат налазити. Ту, на градилишту нове топионице, друштво ће му правити флеш-пећ, котао утилизатор, командна соба, електростатички филтер и остала опрема која је саставни део новог пирометалуршког постројења.
Радови одмичу планираном динамиком и свакога дана, на оба градилишта, упослено је око 250 људи и ангажовано десетак подизвођача. Следећи велики подухват, како каже Маринковић, јесте монтажа измењивача топлоте у новој фабрици сумпорне киселине који ускоро треба да стигне и буде монтиран.

Још повезаних текстова
В Горица Тончев Василић
Више текстова Металургија

Оставите одговор

Погледајте и

Редовно одржавање опреме кључ за боље еколошке ефекте и већу ефикасност борске топионице

Десетодневна контрола рада металуршких агрегата У оквиру застоја још једном су прегледана …