Почетак Актуелно Металургија На новој топионици ради се у три смене

На новој топионици ради се у три смене

2 друго читање
0
0
880

РТБ. – На градилишту нове топоионице и фабрике сумпорне киселине радови се све више убрзавају: више од 500 радника, стручњака и надзорног особља ради у три смене, а генерални директор Рударско-топионичарског басена Бор Благоје Спасковски на градилишти је сваког јутра у 5,30 сати да би контролисао динамику радова.
На новој топионици ради се у три сменеЗавршено је више од 70 процената радова које изводе домаће фирме. Сада почињу и радови које изводе страни извођачи, такозвана off-shor компонента. Јуче је почела и изградња нове енергане. Када буде завршена (у исто време када и нова топионица и фабрика сумпорне киселине), нећемо испуштати ни грам енергије, већ ћемо је претварати у струју и опслуживати енергијом цело постројење нове топионице. Овакав еколошки пројекат гарантује да више неће бити дима у Бору. На новој топионици ради се у три сменеУверавам грађане Бора и мештане околних села да ће нова топионица и фабрика сумпорне киселине бити завршене до 23. децембра и да после тога сумпор-диоксида неће бити ни у траговима. Иза целог овог програма стоји Влада Републике Србије на челу са премијером Александром Вучићем – истакао је Благоје Спасковски.
Да ће највећи еколошки пројекат “нова топионица и фабрика сумпорне киселине“ бити завршен до 23. децембра, потврђено је и на данашњем великом састанку инвеститора, пројектаната, извођача и подизвођача радова и надзорног органа. На састанку је договорено да радови буду убрзани и зато се на градилишту већ ради у три смене.

Још повезаних текстова
В Милољуб Милошевић
Више текстова Металургија

Оставите одговор

Погледајте и

Решен проблем инвалида рада РТБ-а Бор

Привремена решења постала коначна    РТБ. – Инвалиди рада Рударско-топиони…