Почетак Актуелно Рударство Невреме угрозило производњу у свим пгонима РББ-а

Невреме угрозило производњу у свим пгонима РББ-а

2 друго читање
0
0
890

Смањена производња биће надокнађена

Осим кише и велике воде, проблеме су стварали и удари грома, па су рударска механизација и флотација остајале без струје. – Уместо уобичајених 80 хиљада тона дневно, откопавано педесетак хиљада тона руде. – Ако не буде кише, наредних дана производња ће постепено расти
Невреме угрозило производњу у свим пгонима РББ-аРББ
. – Велико невреме које је захватило и површинске копове „Велики Кривељ“ и „Церово“ утицало је на смањење производње, па ће се штета због мање бакра неминовно одразити на укупно пословање РББ-а. Рудари су били спремни и на време су реаговали, поготово у ноћи између 31. јула и 1. августа када је било најкритичније. Велика количина воде сливала се са обода копова, па су пумпе на дну непрекидно радиле. И поред тога, најниже етаже биле су потопљене, али рудари су успели опрему и механизацију да извуку на сигурно.
Невреме угрозило производњу у свим пгонима РББ-аТешко је било у свим погонима Рудника бакра Бор, али на време смо реаговали и нема директне штете. Осим кише и велике воде, проблеме су стварали и удари грома, па смо остајали без струје, што је утицало на производњу. И поред тога нисмо прекидали производњу, али смо уместо уобичајених 80 хиљада тона, колики је дневни план, производили педесетак хиљада тона. Наредних дана, ако не буде кише, производња ће постепено расти – каже директор РББ-а Небојша Виденовић.
Невреме угрозило производњу у свим пгонима РББ-аРударе на коповима и флотере чека санација настале штете и, пре свега, повећање производње како би остварили месечни план.
За разлику од обилних падавина у мају ове године, када је било угрожено флотацијско јаловиште и улаз у колектор, ово невреме захватило је много већу површину и угрозило производњу у свим погонима РББ-а. Највећу борбу са водом водили смо на најнижим етажама. То је прошло и сада нам предстоји борба са влажном рудом и отежаном производњом у флотацији. Надам се да је најтеже за нама и да ћемо постепено надокнађивати производњу и до краја месеца испунити план – каже Видоје Адамовић, заменик директора РББ-а за производњу.

Још повезаних текстова
В Милољуб Милошевић
Више текстова Рударство

Оставите одговор

Погледајте и

Решен проблем инвалида рада РТБ-а Бор

Привремена решења постала коначна    РТБ. – Инвалиди рада Рударско-топиони…