Почетак Безбедност и заштита Никакве експлозије у топионици у Бору није било

Никакве експлозије у топионици у Бору није било

2 друго читање
0
0
845

Прича која је пласирана медијима је нетачна

РТБ. – Информацију да се у борској топионици догодила експлозија, коју су поједини медији, истичући речи „експлозија“ и „снажна детонација“ у наслову, објавили данас, руководство Топионице и Рударско-топионичарског басена Бор најоштрије је демантовало.
Никакве експлозије у топионици у Бору није билоЕво нас на лицу места, код конвертора број 4 који, као што видите, ради нормално – рекао је др Иван Најденов руководилац радне јединице конвертори-рафинација у борској Топионици.
Овде смо да демантујемо причу која се данас појавила у средствима информисања, а то је најбоље урадити са лица места. Овде нема никаквих проблема, процес производње тече сасвим нормално, нико није повређен, нема никакве материјалне штете и конвертор број 4 ради уобичајено. Апсолутно никаквог застоја у топионици није било и прича коју су медији данас пласирали једноставно није тачна – изјавио је Најденов.
Уз молбу да медији, пре него што објаве неку информацију, провере са руководством РТБ-а сазнања до којих су дошли на овај или онај начин, генерални директор РТБ-а Бор Благоје Спасковски је казао:
Ово је топао процес, искричење из конвертора се дешава сваки час и нормална је појава приликом топљења бакра. Не смемо дозволити да се у медијима злоупотребљава нешто што је потпуно уобичајена ствар, морамо покренути кривичне поступке против оних који су изазвали овакву ситуацију у јавности – изјавио је Спасковски.
Поједина средства информисања објавила су данас да се у борској Топионици догодила експлозија у којој није било повређених, али је материјална штета велика.

Још повезаних текстова
В Горица Тончев Василић
Више текстова Безбедност и заштита

Оставите одговор

Погледајте и

Градској „Топлани“ без накнаде уступљени опрема и постројења у старој Енергани

Србија Зиђин Копер помаже грејну сезону у Бору Пошто је процес производње енергије у градс…