Почетак Актуелно Металургија Нова топионица бележи добре резултате

Нова топионица бележи добре резултате

2 друго читање
0
0
647

Изнад 200 тона бакра на дан

Нова топионица бележи добре резултатеРТБ. – Ако су сви физички показатељи рада новог пирометалуршког постројења у Бору у реду, а РТБ је изнад 200 тона бакра на дан, јасно је да су резултати које бележи нова топионица – добри, рекао је генерални директор РТБ-а Бор Благоје Спасковски.
На Светог Николу, 19. децембра, сачињен је, како каже, пресек стања и записнички је констатовано да се све што је досад урађено уклапа у динамику и у оно што су Финци, као испоручиоци флеш-смелтинг технологије, предвидели.
Закључак је да се РТБ приближава свим параметрима из физибилити студије и да је неопходно да металурзи усвоје све препоруке стручњака финског „Оутотека“ за стабилнији рад нове топионице. Свака позиција, где су Финци приликом ревизије имали примедбу, биће савладана у наредних 15-ак дана јер је договорено да поново дођу након православног Божића и коначно подвуку црту. Примедбе треба да се схвате и прихвате као стручни савет јер и јесу дате с тим циљем, а не да, како се изразио пројект-менаџер „Оутотека“ Тони Коркан, томе пружамо отпор. Са екипом специјалиста из Финске договорили смо и да три –четири мање групе басенских металурга на пар дана опет посете топионицу у Харјавалти ради усавршавања – истакао је Спасковски.

На састанку који је данас организован са сменским мајсторима, пословођама и инжењерима Топиониоце и рафинације разговарано је о свим препорученим сугестијама за даљи рад, а договорен, између осталог, једнодневни застој ради чишћења аптејка.
У свим топионицама у свету једном месечно чисти се аптејк и дотерују ситне ствари. Реч је о једнодневном ремонту који се неће одразити на прераду и производњу – казао је Спасковски.

Још повезаних текстова
В Горица Тончев Василић
Више текстова Металургија

Оставите одговор

Погледајте и

Зорана Михајловић у Мајданпеку: Радови на планини нису ничији хир

Санација Старице мора да се заврши и ту компромиса нема Овде смо да бисмо показали да радо…