Почетак Актуелно Рударство „Ново Церово“ премашило јануарска очекивања

„Ново Церово“ премашило јануарска очекивања

6 друго читање
0
0
2,224

Одличан садржај метала у руди

Иако су ископине у јануару биле „у длаку“ са планом, захваљујући одличном садржају бакра у руди, који је износио 0,523 одсто, „Ново Церово“ дало је 46 одсто бакра у концентрату више него што је предвиђено „на папиру“. – Са скоро 300 тона бакра јачим учинком, најмлађи рудник Компаније надоместио је мале подбачаје у односу на месечне планове за „Велики Кривељ“ и „Мајданпек“. – Нова управна зграда за „Ново Церово“, која је свечано отворена 1. фебруара, прва је награда рударима за допринос компанијском пословању
НОВО ЦЕРОВО
. – Сасвим је могуће да ће после одличних јануарских резултата које је забележио најмлађи рудник у саставу Serbia Zijin Copper, овогодишњи производни план за „Ново Церово“ бити коригован навише. То је на првом фебруарском колегијуму и наговестио главни рударски инжењер Jiao Jianming, најављујући дневну прераду 10 хиљада тона руде на дан. Вероватно од маја, када се, по речима генералног директора Jiana Ximinga, очекује рад рудника пуним капацитетом.
„Ново Церово“ је јануара пребацило месечни план производње за скоро 300 тона „црвеног“ метала и дало 46 одсто бакра у концентрату више него што је предвиђено „на папиру“. Тиме је најмлађи и најмањи рудник „испеглао“ мале подбачаје у „Великом Кривељу“ и „Мајданпеку“ и дотерао укупне јануарске резултате у рударењу на плански ниво. Овакав учинак постигнут је првенствено захваљујући одличном садржају бакра у руди „Новог Церова“, који је уместо 0,341 одсто износио 0,523%. Флотацијском прерадом око 250 хиљада тона церовске руде јануара је зато, уместо планираних 550 тона бакра у концентрату, добијено 806 тона.
Нова управна зграда за „Ново Церово“, која је 1. фебруара свечано отворена у присуству главног рударског инжењера Jiao Jianminga и менаџмента Рудника бакра Бор, прва је награда рударима за допринос компанијском пословању.

Још повезаних текстова
В Горица Тончев Василић
Више текстова Рударство

Оставите одговор

Погледајте и

Реиндустријализација металуршких капацитета донела Боранима чист ваздух и боље услове рада

Србија Зиђин Копер решила једновековни проблем загађења ваздуха у Бору Ћу Гуоџу: Пројекат …