Почетак Безбедност и заштита После јулског невремена у Руднику бакра Мајданпек

После јулског невремена у Руднику бакра Мајданпек

3 друго читање
0
0
928

Поново чисте корито Пека  

 

Огромне количине муља, наноса и материјала извађене су из корита реке и створени услови да Пек тече без изливања. – У кругу РБМ-а посао највећим делом обављен, остаје чишћење корита од круга рудника према Аутобуској станици
После јулског невремена у Руднику бакра МајданпекРТБ, РБМ
. – У Руднику бакра Мајданпек, у страху од нових падавина и упркос обавезама и проблемима у производњи, завршили су чишћење корита реке Пек у самом кругу рудника. Из корита реке извађене су огромне количине материјала, муља и наноса са циљем да Пек брже тече и не излива се.
После јулског невремена у Руднику бакра МајданпекНисмо смели да дозволимо да нове падавине дочекамо са несређеним коритом Пека кроз круг рудника јер би се река можда излила и створила проблеме на рудничким путевима и помоћним инфраструктурним објектима, а тиме и у производњи. Као друштвено одговорно предузеће, очистићемо и део корита Пека у граду, према Аутобуској станици – каже Бранислав Томић, директор Рудника бакра Мајданпек.
После јулског невремена у Руднику бакра МајданпекАнгажовали смо посебну машину, ровокопач са продуженом руком за чишћење корита реке Пек, због посебних услова који су створени приликом последњих падавина када је дошло до наношења великих количина материјала, па и делимичног затварања корита. Од моста, поред некадашњег ватрогасног дома, до Фазе 1 Транспортног система из корита реке изнели смо огромне количине наноса – каже Горан Репеџић, главни пословођа Површинског копа РБМ- а, а Живојин Јованов, технички руководилац Површинског копа додаје: – Очиститићемо Пек и узводно, од моста према граду, односно Аутобуској станици. У том делу у кориту је наталожен муљ висине и два метра. Чишћењем ћемо омогућити бржи проток Пека и отклонити опасност од поплава у граду.

Још повезаних текстова
В Силвија Вукашиновић
Више текстова Безбедност и заштита

Оставите одговор

Погледајте и

Представљамо добитнике награде „Инжењер Шистек“

Иван Најденов: Човек кога награда неће променити Помоћник руководиоца Огранка ТИР за произ…