Почетак Актуелно Металургија Постављају се носачи трака за превоз шарже

Постављају се носачи трака за превоз шарже

2 друго читање
0
0
683

Челична магистрала за сировине

 

ТИР. – На градилишту нове топионице јуче је постављен један од више челичних мостова који ће носити транспортере за превоз сировина ка новој флеш-пећи. Према речима Драгана Маринковића, директора пројекта, реч је о конвејеру број три који ће служити за транспорт шарже од места њене припреме на бедингу до бункера монтираних пре неколико дана. Шаржа ће ту добијати оптималне дозе кварца (као топитеља) и опет тракама, путовати до новог постројења за њено сушење, односно до парног сушача из кога ће излазити са највише 0,3 одсто влаге.
На висину од 34 метра подигнут је мост који треба да носи конвејер. Дужина моста је 32 метра, а тежак је око 30 тона – казао нам је Маринковић. – Посао су обавили радници Конструктор консалтинга, уз употребу Феромонтове механизације и под надзором одговорних људи из Енергопројекта, СНЦ Лавалина и, наравно, РТБ-а.

Маринковић додаје да је реч о делу пројекта који је уочен као најкритичнији и убрзано се кренуло у подизање ових гломазних и тешких конструкција док се не устали лоше време. Данас је у плану још једно такво дизање на релацији бединг-бункери, а сутра и прекосутра од бункера до сушача шарже. После тога следи монтажа транспортних трака кроз челичне мостове.

Још повезаних текстова
В Љубиша Алексић
Више текстова Металургија

Оставите одговор

Погледајте и

„Зиђин“ постао већински власник и „Невсуна“

За више од 1,66 милијарди канадских долара кинеска компанија преузела је (28. децембра) 89…