Почетак Актуелно Рударство Постављање нових флотацијских машина у РБМ-у

Постављање нових флотацијских машина у РБМ-у

2 друго читање
0
0
700

Завршени механички радови

Почиње осетљив посао убацивања механизама, за који ће запосленима у РБМ-у бити потребно око три недеље. – Изузетно је важно да се сви придржавају рокова и термин планова како једно закашњење не би условило низ других
Постављање нових флотацијских машина у РБМ-уРБМ
. – Постављање и склапање великих танкова нових флотацијских машина за основно и допунско флотирање у Руднику бакра Мајданпек обавља се према плану. Тиме се у мајданпечкој Флотацији отвара нова етапа развоја: стварају се услови да се прерада руде, у складу са плановима, динамично увећава. До краја марта очекивало се да буду завршени сви механички радови, а пређе на онај осетљивији, када ће запослени у Руднику бакра под будним надзором представника „Метсо Минералса“, произвођача најсавременије опреме започети убацивање механизама у огромне танкове, и тако машинама уградити снагу и моћ, неопходне за велике послове који их очекују. Постављање нових флотацијских машина у РБМ-уУпоредо, уводи се у посао и извођач радова за преостале послове, радове за инструментални ваздух, за монтажу цевовода за пулпу и радове на монтажи челичне конструкције за хоидроциклоне и за платформе, за домељавање.
Преостаје нам постављање кондиционера. Очекујемо да до краја марта завршимо све браварске радове, а првих дана априла и преостала гумирања ћелија – каже Тоше Папазов који предводи групу од 11 радника, заваривача и бравара “Прототипа”, фирме која под контролом произвођача опреме “Метсо минералса”склапа нове флотацијске машине.
Постављање нових флотацијских машина у РБМ-уСветомир Мустецић, помоћник директора РТБ-а Бор за развој и инвестиције у РБМ-у, наводи да су припреме обављене, а рад бројних екипа добро синхронизован: – РБМ је припремио екипу која ће механизме полако убацивати у танкове. Почећемо са РЦС 50, како би потом обавили и монтажу РЦС 40. Претходно ће сервисер произвођача извршити обуку монтажера за оба типа машина, а онда ћемо сами наставити монтажу за коју ће нам, према првим проценама, бити неопходно око три радне недеље.
Постављање нових флотацијских машина у РБМ-уУпоредо са убацивањем механизама, у Руднику бакра Мајданпек су предвидели да и подизвођач преосталих радова, АТБ ФОД Бор, већ ових дана започне радове за инструментални ваздух и монтажу цевовода за пулпу и челичне конструкције за хоидроциклоне, као и монтажу платформе за домељавање.
У складу са уговором, АТБ ФОД би те радове требало да заврши за 65 дана и да монтира (према претходном уговору) кошеве и преливне канале. РБМ почиње и монтажу пумпи, јер је првих 10 већ стигло – наводи Светомир Мустецић.
Жељко Михајловић, руководилац пројекта реконструкције Флотације додаје: – Упоредо завршавамо и оспособљавање шесте секције. Све радимо тако да редовна производња не трпи.

Још повезаних текстова
В Силвија Вукашиновић
Више текстова Рударство

Оставите одговор

Погледајте и

Представљамо добитнике награде „Инжењер Шистек“

Иван Најденов: Човек кога награда неће променити Помоћник руководиоца Огранка ТИР за произ…