Почетак Безбедност и заштита Потписан протокол о сарадњи Агенције за заштиту животне средине и ТИР-а

Потписан протокол о сарадњи Агенције за заштиту животне средине и ТИР-а

1 друго читање
0
0
1,019

Унапређење контроле квалитета ваздуха

 

Ф. Радовић: Басен се и овог пута понео као компанија која не само што бележи даљи раст својих активности, већ и као веома друштвено одговорна. – Б. Тодоровић: Све оперативне трошкове одржавања опреме мерних станица сносиће ТИР, док ће Агенција одржавати софтвер на њима

Потписан протокол о сарадњи Агенције за заштиту животне средине и ТИР-аТИР. – Филип Радовић, директор Агенције за заштиту животне средине Министарства енергетике, развоја и заштите животне средине, и Бобан Тодоровић, директор Топионице и рафинације бакра Бор, потписали су протокол о сарадњи ради наставка и унапређења мониторинга квалитета ваздуха на подручју Бора.
Потписан протокол о сарадњи Агенције за заштиту животне средине и ТИР-а– Меморандумом о даљој сарадњи прецизирали смо будући однос Агенције и комбината бакра, али смо га, рекао бих, и продубили. Басен се и овог пута понео као компанија која не само што бележи даљи раст својих активности, већ и као веома друштвено одговорна. Бринући о здрављу и безбедности својих суграђана, такође је показала и жељу да иде укорак са европским стандардима у области заштите животне средине – казао је Радовић.
Директор ТИР-а је најпре истакао да споразум подразумева поштовање Акционог плана за смањење аерозагађења из погона Топионице. – Све оперативне трошкове одржавања опреме мерних станица, које су власништво Агенције за заштиту животне средине, сносиће ТИР као друштвено одговорна компанија, пошто је то практичније, док ће Агенција одржавати софтвер на њима – рекао је Тодоровић.

Још повезаних текстова
В Јасмина Станојевић
Више текстова Безбедност и заштита

Оставите одговор

Погледајте и

Жене ZiJina: Весна Трајковска из Фабрике сумпорне киселине

Ништа не промиче њеном будном оку У постројењу за прераду отпадних вода даме су махом за к…