Почетак Актуелно Металургија Представљена производња у Фабрици мерних инструмената „EWG“ у Бору

Представљена производња у Фабрици мерних инструмената „EWG“ у Бору

3 друго читање
0
0
1,322

И фабрика и производ дело домаћег знања>

 

Дејан Бодирога: Имамо софистицирану технологију која је конкурентна европским произвођачима. – Ивица Џумић: Наш производ задовољава све међународне стандарде и ова фабрика је наша „силиконска долина“

EWG„EWG“. – Отворили смо фабрику најсавременијих уређаја за даљинско мерење и очитавање утрошка воде, гаса и топлотне и електричне енергије. Поносни смо што су и фабрика и производ дело домаћег знања. На овоме смо радили десетак година и сада имамо софистицирану технологију која је конкурентна европским произвођачима у овој области, а у појединим деловима иде и испред времена.
EWGОвако је Дејан Бодирога, власник Фабрике мерних инструмената „EWG“ у Бору представио нови борски погон новинарима локалних, регионалних и републичких медија поводом почетка производње. Истакнуто је да је у фабрику уложено осам милона евра и да је у првој фази запослено тридесетак радника, али да ће проширењем производње тај број бити много већи. Капацитет производње је 50 хиљада бројила годишње, а када се буде радило у све три смене годишња производња ће достићи и пола милиона.
EWGНа питање новинара зашто је фабрика подигнута у Бору, Дејан Бодирога је одговорио да је то последица добре сарадње са локалном самоуправом и жеља да се помогне овом крају запошљавањем нових радника.
Фабрика мерних инструмената „EWG“ у Бору већ испоручује бројила домаћем тржишту, а учествоваће и на тендерима:
Имамо врхунски производ у нашој класи који задовољава све међународне стандарде и има неопходне сертификате, па по квалитету производа можемо бити конкурентни и европским и светским произвођачима у овој области. По софистицираној технологији ово је наша „силиконска долина“ – истакао је Ивица Џумић, члан истраживачког тима „EWG-а“.

Још повезаних текстова
В Милољуб Милошевић
Више текстова Металургија

Оставите одговор

Погледајте и

Решен проблем инвалида рада РТБ-а Бор

Привремена решења постала коначна    РТБ. – Инвалиди рада Рударско-топиони…