Почетак Актуелно Мајданпек При крају санација Транспортног система 1

При крају санација Транспортног система 1

3 друго читање
0
0
882

Пробни рад у јулу 

Навлачење транспортне траке, монтажа и спајање топлом вулканизацијом почело половином маја. – Монтирају се регали дуж целог тунела где ће бити полаган високонапонски кабл за напајање дробиличног постројења
При крају санација Транспортног система 1МАЈДАНПЕК
. – Санација Транспортног система 1, “жиле куцавице” коповске производње у Руднику бакра Мајданпек, ушла је у завршницу. Навлачењем транспортне траке и лепљењем састава топлом вулканизацијом која је почела 15. маја са добрим изгледима да до ових дана буде завршена, стварају се услови да почетком јула почне пробни, а потом и рад под оптерећењем првим количинама јаловине.
При крају санација Транспортног система 1На позив да као људи са искуством помогнемо при навлачењу транспортне траке, дошли смо половином маја и сада предвиђене послове приводимо крају – каже дипл. инж. машинства Душан Цојкић из РББ-а који са екипом искусних радника (Славиша Младеновић, главни пословођа, Нинослав Ђорђевић, Радиша Рајић и Драган Ловрић) и уз помоћ радника РБМ-а ради тај одговоран посао.
Упоредо са овим послом обављају се електрорадови, монтажа регала дуж целог тунела по коме ће бити полаган високонапонски кабл за напајање дробиличног постројења, након чега следи хладна проба дробилица, а после сукцесивна проба мотора и транспортера – додаје Душан Петровић из тима за инвестиције у РБМ-у.
У РБМ-у с разлогом очекују да почетак рада Транспортног система 1 донесе и знатно боље резултате у производњи, пре свега на раскривању лежишта.

Још повезаних текстова
В Силвија Вукашиновић
Више текстова Мајданпек

Оставите одговор

Погледајте и

Представљамо добитнике награде „Инжењер Шистек“

Иван Најденов: Човек кога награда неће променити Помоћник руководиоца Огранка ТИР за произ…