Почетак Безбедност и заштита Припадници Ватрогасно-спасилачке јединице Бор организовали показну вежбу у кругу РТБ-а

Припадници Ватрогасно-спасилачке јединице Бор организовали показну вежбу у кругу РТБ-а

8 друго читање
0
0
1,435

Како се понашати у ванредним ситуацијама

Евакуација радника РТБ-а, односно Транспорта ТИР-а и увежбавање радника ВСЈ за гашење пожара у објекту магацина сервиса, припрема радника и ватрогасаца за што бржу и бољу интервенцију – све су то циљеви које смо постигли данашњом вежбом – рекао је Иван Јанковић, командир ВСЈ Бор. – Б. Михајловић: Оно што ми радимо (обавезна обука радника и практичну обука) сада је по закону на три године и зато изводимо ове показне вежбе, са ВСЈ или без ње, да људи не би заборавили материју

Припадници Ватрогасно-спасилачке јединице Бор организовали показну вежбу у кругу РТБ-аРТБ. – Припадници Ватрогасно-спасилачке јединице Бор (ВСЈ) данас су организовали јавно-показну вежбу „Како се понашати у ванредним ситуацијама“ на платоу испред и у згради магацина транспортног предузећа ТИР-РТБ Бор који се налази у кругу Басена. Циљ вежбе је био да се у што реалнијим условима, уз поштовање свих прописаних мера безбедности и заштите, ватрогасаци–спасиоци обуче за гашење пожара у магацинском простору, евакуацију угрожених и повређених лица у пожару, као и заштиту објеката у непосредној близини (управна зграда). Ово је, такође, била прилика и за едукацију запослених у металуршким погонима (Транспорт ТИР-а, Електролиза, Фабрика сумпорне киселине) који су присутвовали вежби, јер су, поред теоријског дела обуке, прошли и практични гашењем почетног пожара апаратом „С9“.
Припадници Ватрогасно-спасилачке јединице Бор организовали показну вежбу у кругу РТБ-аЕвакуација радника РТБ-а, односно Транспорта ТИР-а и увежбавање радника ВСЈ за гашење пожара у објекту магацина сервиса, припрема радника и ватрогасаца за што бржу и бољу интервенцију – све су то циљеви које смо постигли данашњом вежбом. Нашим годишњим планом обухваћене су јавно-показне вежбе које треба да изведемо – индустрију, високе објекте, школе, обданишта. Прошле и делом ове године смо радили у сеоским основним школама, јер та деца немају прилику да дођу у ВСЈ, на едукацији деце, учитеља и наставника како се понашати у тој ванредној ситуацији. Претходног месеца имали смо две вежбе – у Метовници и Шарбановцу, следећег планирамо у АТБ ФОД-у, као и у четири обданишта. За крај маја предвиђамо велику вежбу на Столу у коју ће да буду укључени наши спасилачки тимови за рушевине из целог Сектора за ванредне ситуације Србије и борска планинарска друштва „Стол“ и „Дубашница“. Желимо да покажемо да наша општина има капацитете за рад и у ванредним ситуацијама и у случајевима када је некоме потребна помоћ у руралним крајевима као што је Стол – истакао је полицијски наредник Иван Јанковић, командир ВСЈ Бор.
Припадници Ватрогасно-спасилачке јединице Бор организовали показну вежбу у кругу РТБ-аБора Михајловић, руководилац заштите од пожара, ванредне ситуације и војне одбране у ТИР-у, објаснио нам је да су ове вежбе законска обавеза која налаже да се обаве у свим погонима, а данас је то било гашење пожара у магацинском простору Транспорта ТИР-а. – Овај магацин смо изабрали зато што је најкритичнији због пожара. У њему се складиште мазива, уља, погонска горива, адитиви и резервни делови за потребе радних машина и теретних возила овог предузећа. Након што су стигла два возила и два вода ватрогасаца (који најкасније у року од пет до 15 минута долазе на место пожара), развлачили су пругу, како називају црева, у два правца, гасили су пожар и евакуисали људе који су се тамо затекли. После тога показано је како се гаси пожар покретним боцама. Оно што ми радимо (обавезна обука радника и практичну обука) сада је по закону на три године и зато изводимо ове показне вежбе, са ВСЈ или без ње, да људи не би заборавили материју.

Још повезаних текстова
В Јасмина Станојевић
Више текстова Безбедност и заштита

Оставите одговор

Погледајте и

Жене ZiJina: Весна Трајковска из Фабрике сумпорне киселине

Ништа не промиче њеном будном оку У постројењу за прераду отпадних вода даме су махом за к…