Почетак Безбедност и заштита Расветљена велика божићна пљачка бакра из РТБ-а

Расветљена велика божићна пљачка бакра из РТБ-а

4 друго читање
0
0
1,002

 Полиција пронашла украдене блокове у забаченој борској улици

РТБ. – Како су крадљивци у дане божићних празника успели неопажено да уђу у круг Топионице и рафинације, избегну обезбеђење, сигурносне камере и изнесу чак 1.410 килограма бакарних блокова из магацина овог басенског предузећа, за сада је – мистерија. Како је могуће да се украде роба тешка скоро тону и по, а да то нико на време не примети ни спречи, питање је на које би врло брзо одговор требало да да Полицијска управа у Бору. Јер, украдена роба је, њиховом ефикасношћу, пронађена у улици 7. јула истога дана када је крађа и пријављена, прецизније осмог јануара увече. И враћена је „на место злочина“ – у магацин Топионице и рафинације.
Крађа се десила или на Бадњи дан или на Божић, а магационер Топионице пријавио је нестанак жакет и тапинг-блокова осмог јануара ујутру. Полицију смо истог тренутка обавестили о крађи и поднели кривичну пријаву против НН починиоца. Не желимо да нагађамо сценарио по којем су крадљивци успели да из круга предузећа изнесу тако „тежак“ плен, надамо се да ће то надлежни органи у врло кратком року открити и да ће починиоци бити пронађени и адекватно кажњени. Ради квалитета даље истраге, то је све што о овом случају може да се каже. Додао бих само да ће, уколико се истрагом утврди да су крадљивци у овој акцији имали логистичку подршку радника РТБ-а, сви бити санкционисани у складу са Колективним уговором предузећа и тежином почињеног дела – каже Саша Перишић, помоћник генералног директора РТБ-а Бор за безбедност на раду.
Вредност робе која је била украдена из магацина Топионице је око два и по милиона динара, а реч је о бакарним блоковима који се користе у процесу производње. Један тапинг-блок тежак је око 200 килограма, а жакет-блок близу 700 килограма.

Још повезаних текстова
В Горица Тончев Василић
Више текстова Безбедност и заштита

Оставите одговор

Погледајте и

Редовно одржавање опреме кључ за боље еколошке ефекте и већу ефикасност борске топионице

Десетодневна контрола рада металуршких агрегата У оквиру застоја још једном су прегледана …